Să fie interzise simbolurile comuniste și noțiunea de comunist

1 iunie 2010
Condamnarea regimului totalitar comunist din Republica Moldova, interzicerea prin lege a utilizării noţiunii de comunist în titulatura partidelor şi interzicerea utilizării simbolurilor comuniste şi naziste în locurile publice. Acestea sunt propunerile Comisiei pentru studierea şi aprecierea regimului totalitar comunist din RM, care a prezentat astăzi raportul de activitate în faţa preşedintelui interimar, Mihai Ghimpu, care a şi dispus crearea unei asemenea comisii.
„Decizia univocă şi esenţială a comisiei a fost de a propune condamnarea regimului totalitar comunist din RM”, a declarat preşedintele comisiei, doctorul în istorie, Gheorghe Cojocaru.
„Propunem să se interzică prin lege utilizarea noţiunii de comunist în titulatura partidelor, a instituţiilor publice şi private, precum şi interzicerea utilizării simbolurilor comuniste şi naziste în spaţiul public”, a continuat preşedintele comisiei.
Membrii comisiei susţin că în raport au fost incluse mai multe propuneri către instituţiile statului. Printre acestea, crearea unei comisii care să evalueze daunele provocate de regimul totalitar comunist, ridicarea unui complex memorial în centrul capitalei în numele victimelor represiunilor comuniste, crearea a câte o sală de muzeu în fiecare localitate, în care să se păstreze toate numele victimelor regimului comunist etc.
În viitorul apropiat, raportul şi recomandările comisiei urmează să fie analizate în Parlament, cel puţin aşa a declarat preşedintele Mihai Ghimpu. „Raportul şi propunerile urmează să fie analizate în Parlament până la ieşirea în vacanţă a deputaţilor”, a precizat preşedintele.
Mihai Ghimpu mai spune că nu intenţionează să scape din vedere anumite propuneri ale comisiei, cum ar fi cea cu privire la interzicerea simbolurilor comuniste. „Nu cred că sunt în drept să nu accept munca depusă de către membrii comisiei. S-a făcut o muncă enormă. Cred că demult trebuia să existe un asemenea studiu”, a conchis preşedintele Ghimpu.

3 comentarii:

Georgiana T spunea...

Felicitari, Dragos! crezi c-ai putea promova http://braziisefrangdarnuseindoiesc.blogspot.com/ ?

Anonim spunea...

Sa fie interzis? Ha ha ha! Uitati vedeo anons de la http://www.grenada.md/ sus)))

Anonim spunea...

Blood and Honour Copenhaga,iti scriem direct din Danemarca ,avem alaturi de noi Suedia ,Germania,Belgia ,Franta ,Spania ,Italia,cand Basarabia a avut si are nevoie de noi venim ,acum avem nevoie de Basarabia,ne lasati la greu s-au nu decideti nationalistii ,sintem Blood and Honour RomaniA.Vrem sa conduca legionarii Romania si ministerele,vrem Puterea in Romania,vrem lovitura de stat sa preluam Puterea sa aranjam comunistii si securitatea definitiv,avem oameni in paturile sociale alaturi ,Forza si Onoare.Vrem tara noastra,vrem Romania.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: