Voronin: Rusia a sprijinit Moldova încă din vremea lui Ştefan cel Mare

14 mai 2010

Vladimir Voronin a afirmat într-un interviu că Rusia a sprijinit mereu Moldova, încă din vremea lui Ştefan cel Mare.

El a menţionat că în diferite perioade istorice “nu au fost cazuri – de la Ştefan cel Mare, Dmitrie Cantemir şi până în prezent – ca Moldova să nu beneficieze de asistenţă şi susţinere din partea Rusiei“.

Voronin a accentuat că Rusia “este interesată într-o Moldovă stabilă“ şi a lăudat nivelul de răbdare pe care îl demonstrează Rusia în pofida atacurilor la adresa sa din ultimul timp: “Rusia dă dovadă de o răbdare enormă faţă de toate acele excese, faţă de toate acele ieşiri de care dau dovadă pseudo-conducătorii noştri, inclusiv la adresa Rusiei“, a declarat el în interviul acordat agenţiei de presă OMEGA.

Potrivit fostului şef de stat, cursul european al Moldovei nu poate împiedica dezvoltarea unor bune relaţii cu Rusia.

“Aceste relaţii (cu Rusia – n.r.) nu au valoare aplicativă faţă de aspiraţiile viitoare sau prezente ale Moldovei spre Uniunea Europeană. Ele sunt istorice“, a precizat el.

Fostul preşedinte a adăugat că actuala conducere a Rusiei, atât preşedintele Dmitri Medvedev, cât şi premierul Vladimir Putin, “au o atitudine bună faţă de Moldova“.

1 comentarii:

mircea spunea...

gretos rau cioronin asta. ce tupeu jegos are . la cat rau a facut russia (si face inca ) la europa si europeni . normal ca doar tata-su e un jeg ce fost adus de mongoloizi pe tancuri .

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: