Moldovenii sunt legume româneşti cultivate în pepinieră rusească

13 mai 2010

Moldovenii sunt legume româneşti cultivate în pepinieră rusească. Faptul că moldovenii se consideră altceva decât români, este o dovadă în plus că sunt români, pentru că… numai românul îşi poate renega într-un asemenea hal propria obârşie.

Moldoveanul nu-i o delicatesă greu de preparat aidoma cecenului, ci un bun de consum curent uşor de recoltat de pe curpen şi lesne de îngurgitat crud, fiert, prăjit sau conservat. De la consumul fructului delicios al erbaceei cu pricina, ruşii n-au avut niciodată indigestii, constipaţii sau pântecării ca să facă câte o dâră lungă aşa cum au lăsat atâtea între Groznîi şi Moscova, scrie Sergiu Mocanu pe blogul său.

FSB-ul rusesc a moştenit de la KGB un studiu complet asupra profilului etniilor din fosta Uniune. Studiul a fost făcut în laboratoarele Armatei Sovietice. Drept rezultat, serviciile secrete din Federaţia Rusă pot calcula acum foarte exact cum se vor comporta în aceiaşi situaţie balticii, caucazienii, …, moldovenii. Tocmai din acest motiv, balticii au fost lăsaţi în pace să plece în Europa. Din acelaşi motiv, atâta timp cât liderul cecen Kadîrov, colegul de partid şi prietenul lui Putin, nu împuşcă ruşi, poate face tot ce-i permite Alah. Și tot din acelaşi motiv, moldovenii sunt „prăşiţi” cu aceeaşi sapă şi după 20 de ani de la parcelarea „Soiuz”-ului.

După Parada din Piaţa Roşie, ofiţerii Direcţiei „Moldova” a FSB-ului pot fi avansaţi în grad înainte de termen, pot primi ordine şi medalii pentru strălucitoarea operaţiune de readucere în „Cazarmă” a „tovarăşului rătăcitor”. Voronin a fost o greşeală plătită scump de ruşi: La ce bun să pui, la Chişinău, peste moldoveni un rus căruia îi plac la fel de mult legumele ca şi celor de la Moscova? Ca până la urmă, să-şi satisfacă doar poftele lui şi ale familiei, fără să se „dileaskă” cu centrul? De ce să nu pui mai mari peste legume – legume, adică moldoveni tipici, cu un cod genetic contabilizat la dosar şi cu un comportament previzibil până în cele mai mici detalii. Iar pentru a obţine un efect maxim, pui nu numai un moldovean, ci mai mulţi, care, pe lângă faptul că vor fi obedienţi, îşi vor mai da între ei la gioale.

Ce au vrut ruşii de la noi, pe 9 mai?

Au vrut să se convingă de faptul că legumăria mai este pe rod, că în 20 de ani moldovenii nu s-au românizat, că pragmaticul Filat est la fel ca şi „hozeaistvenik”-ul Sangheli. Au vrut să se convingă că doi ani de „dedovşcină” în Armata Sovietică, bat 4 ani de studii româneşti la facultatea de drept din Iaşi.

Participarea Republicii Moldova la Parada de la Moscova are semnificaţia recrutărilor sezoniere de altă dată în Armata Sovietică, când mamele îşi dădeau de acasă câte un copil smerit şi cu frică de Dumnezeu şi primeau, peste doi ani, câte o obrăznicătură de „Ded”, care nu le mai scoteau din „Mamă – blea”. De data aceasta, n-au fost recrutaţi ostaşii moldoveni, ci a fost chemată la datorie noua guvernare moldovenească – in corpore. Noile „Sălăgi” moscovite vor reveni în curând acasă – „Dembeli” în toată legea şi poporul îşi va primi bine meritatul oprobriu: „A nu… salaghi, stroitsa, blea!”.

P.S.

Vroiam să închei acest pamflet cu încă o întrebare, care doar în aparenţă nu are nimic cu „legumicultura”: „Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie …?” Dar întrucât această întrebare face obiectul altei specii de scriere, o lăsăm pe altă dată.

Autor: Sergiu Mocanu

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: