Ghimpu a început să-şi adune electorat unionist

6 decembrie 2009

Declaraţia aparţine politologului transnistrean, Andrei Safonov, care astfel a comentat recentele declaraţii făcute de Preşedintele interimar, Mihai Ghimpu, despre faptul că “ruşii trebuie să locuiască în Rusia, iar Moldova trebuie să fie populată de români“. “Ceea ce ţine de ultimele declaraţii făcute de Preşedintele interimar al Moldovei, eu cred că are nişte calcule exacte – mobilizează sub drapelele sale electoratul unionist, pentru ca, probabil în viitor, dacă nu va fi ales Preşedintele, să înceapă pregătirile pentru alegerile anticipate“, a declarat Safonov, adăugând că “deja acum fiecare partid începe să-i atragă de partea sa pe cei care le poate fi de folos“.

Politologul a accentuat că din partea şefului statului “astfel de declaraţii sunt inacceptabile“ şi reprezintă “mai degrabă declaraţii ale anilor 1989-1990, decât ale anilor 2009“. Totodată, Safonov nu a exclus posibilitatea ca “odată cu acutizarea luptei politice, astfel de declaraţii vor veni nu doar din partea lui Ghimpu, dar şi din partea altor politicieni“.

Preşedintele interimar al Moldovei, Mihai Ghimpu, a declarat, marţi, 1 decembrie, în cadrul unei manifestaţii organizate de autorităţile Chişinăului cu ocazia Zilei Unirii, că potrivit “vrerii Domnului“ Moldova ar trebui să fie populată de români. “Eu mă închin celor care au luptat pentru pace, pentru democraţie, pentru existenţa vrerii Domnului ca pe acest pământ să locuiască românii, în Rusia – ruşii, în Franţa – francezii, în Germania – nemţii“, a declarat Preşedintele interimar al Moldovei, liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, în cuvântul său de salut la manifestaţia organizată de autorităţile Chişinăului cu ocazia Zilei Unirii.

Tot în aceeaşi zi, Ghimpu a declarat jurnaliştilor, că este român şi nici măcar cea mai înaltă funcţie în stat ocupată actualmente de acesta nu-l va determina să-şi schimbe obiceiul de a sărbători Ziua Naţională a României.
sursa: omg.md

3 comentarii:

Dragoș Galbur spunea...

bravo lui, din toti asa numitii politicieni, doar Ghimpu nu si-a tradat electoratul

Anonim spunea...

bravo Ghimpu...acuma meriti chiar si sa fii presedinte...

Andrei Cebotari spunea...

iata acum esti bravo....Acuma am incredere in tine...

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: