Valeri Climenco: R. MOLDOVA SE VA UNI CU ROMÂNIA DOAR ÎN URMA UNUI RĂZBOI CIVIL

9 septembrie 2009
Republica Moldova se va uni cu România doar în urma unui război civil, în care vor câştiga forţele pro-unioniste, a declarat miercuri, 9 septembrie, într-o conferinţă de presă Valeri Climenco, preşedintele Mişcării social-politice „Ravnopravie”.
Climenco a făcut această declaraţie în contextul unor afirmaţii ale noului preşedinte al parlamentului, Mihai Ghimpu, care au fost interpretate de anumite organe de presă precum că acesta ar opta pentru unirea cu România.
Dacă minorităţile vor fi nevoite să apere statalitatea moldovenească, ei vor găsi aliaţi puternici din exterior, inclusiv din Rusia, a mai spus Climenco, menţionând că reprezintă interesele minorităţilor naţionale din R. Moldova.

Întrebat dacă Rusia va interveni armat într-o atare situaţie, Climenco a răspuns că „pentru apărarea statalităţii toate mijloacele sunt bune”. El a adăugat că, în cazul unui asemenea conflict, vor mai interveni şi Ucraina, Turcia, Bulgaria, pentru a-şi apărarea conaţionalii care locuiesc în Moldova.
În contextul declaraţiilor, pe care, potrivit lui Climenco, le-ar fi făcut liberal-democratul Vlad Filat, care ar opta pentru ieşirea Republicii Moldova din CSI şi aderarea la NATO, preşedintele Mişcării „Ravnopravie” a spus: „Minorităţile naţionale pledează pentru păstrarea neutralităţii, suveranităţii şi independenţei Republicii Moldova”.
Potrivit lui Climenco, în contextul unor asemenea declaraţii făcute de liderii politici, nu există nicio posibilitate de reglementare a conflictului transnistrean. El a mai adăugat că şi comuniştii se vor face responsabili, în cazul în care forţele de dreapta vor încerca să traducă în practică declaraţiile lor. Climenco a lăsat să se înţeleagă că PCRM nu ar trebui să colaboreze cu Alianţa pentru Integrarea Europeană, chiar cu riscul de provocare a noi alegeri anticipate. „Politicienii responsabili trebuie să meargă şi la zece alegeri anticipate pentru a păstra ţara în hotarele ei”, a spus acesta. (IPN)


PS: Personal cred ca se doreste crearea unui conflict hai sa spunem militar si interetnic, doar ca pretext pentru a aduce prietenii nostri pacificatori pe teritoriul Moldovei. Care pacificatori? Acei care ne-au omorit fratii in 1992 pe Nistru.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Muie KliZmenco!

Sa se duca acasa in mama Rusia la baut tarmazuha si la pascut ursi... in felul acesta pastrandu-i hotarele la matushka-Rusia departe de pamantul romanesc!

Dragoș Galbur spunea...

Nu da voi vedeti satana cum provoaca atit bastinasii cit si minoritatile ruse la scandal si ura?! trebuie inchis intr-o celula cu voronin si rosca.

Anonim spunea...

Mare Magar si Climenco asta!!!! Pi....sul!!! Semneat Violetta Donighevici

Dragoș Galbur spunea...

lolZ hahhaha bine zis Vio !!!

Dragoș Galbur spunea...

Climenco cred io va fi primul trup in acest potential si virtual razboi d-re care vorbeste... cine va lupta ?! Grigorciuk impotriva lui Ghimpu ?! gggg))) banal.... Climencule trage aer adinc in piept... si vezi, poate nu dai drumul inapoi...

PS: FUCK THE COMUNISM

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: