Un deputat român propune ca toți cetățenii moldoveni să devină automat cetățeni ai României

30 martie 2013


Deputatul român, Ovidiu Iane a elaborat un amendament la Constituția României care presupune ca toți cetățeni ai Republicii Moldova să devină automat și cetățeni ai României. Declarația în acest sens a fost făcută de Iane pentru publicația Kommersant.md, menționând totodată că modificarea în cauză va fi în curând prezentată Parlamentului român, transmite UNIMEDIA.

Potrivit deputatului, proiectului de lege va permite cetățenilor moldoveni să evite procesul lung de recuperare a cetățeniei române. De asemenea, Iane a declarat că colegii săi din parlament pregătesc pachetul de amendamente la Constituția României, pentru ca în toamna anului 2013 să fie organizat un referendum cu privire la o nouă versiune a legii fundamentale a țării.

„Nu știu dacă va fi acceptată, dar trebuie să o fac, pentru că sunt un patriot al țării mele, dar și a Republicii Moldova”, a explicat deputatul român.

Deocamdată, spune sursa, un grup de parlamentari români au înregistrat un proiect de lege care prevede diminuarea taxei consulare pentru cetățenii Republicii Moldova și taxei pentru acte ce confirmă identitatea. „Ne propunem să reducem aceste comisioane cu până la 90 la sută. Este vorba despre certificatul de naștere, cartea de identitate și pașaport”, a spus Iane.

7 comentarii:

Szasz Sebes Paul spunea...

Tot respectul !

Anonim spunea...

Sa dea Domnul

Mariana spunea...

Felicitari Ovidiu Iane ...in sfarsit ceva concret pentru romanii din Basarabia noastra draga. Sper sa si transformi in realitate intentiile tale!

1 spunea...

Foarte buna ideie!!! daca o sa mearga chesteia aceasta o sa aveti toata sustinerea apoi la alegeri din partea basarabenilor ....

Anonim spunea...

Povesti.

Dupa ce ati intrat in uniunea europeana, nu aveti dreptul sa adoptati asa legi.

Anonim spunea...

de astfel de oameni avem nevoie pentru a schimba ceva!RESPECT Ovidiu Iane!!!

Anonim spunea...

Si asa se va duce si Romania de rapa...http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/24.gif

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: