Cel mai lung tricolor românesc va fi desfăşurat la Chişinău de Ziua Naţională a României

26 noiembrie 2012


Cu ocazia împlinirii a 94 de ani de la înfăptuirea României Mari, voluntari şi simpatizanţi ai organizaţiilor cuprinse în Platforma Civică Acţiunea 2012 din stânga Prutului, vor întinde în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău un tricolor românesc de 1500 m².

Tradiţionalul marş al unioniştilor nu va avea loc de sărbătoarea Marii Uniri de anul acesta. ,,Ceea ce dorim din partea clasei politice am exprimat în Memorandumul prezentat pe 16 septembrie. Termenul limită pentru îndeplinirea cerinţelor noastre este data de 1 ianuarie 2013. Dacă politicienii nu vor da curs acestor doleanţe, de anul viitor vom reîncepe şi mai hotărât demersurile pentru realizarea acestora. Sperăm ca acest imens tricolor să ajungă în sufletul tuturor cetăţenilor Republicii Moldova”, a declarat Pavel Munteanu, reprezentantul Platformei Civice Acţiunea 2012.

În ciuda opoziţiei forţelor rusofone, mii de unionişti au mărşăluit la 16 septembrie pe străzile Chişinăului. Revendicările acestora au fost enunţate în cadrul Memorandumului pentru asigurarea direcţiei europene a Republicii Moldova: revizuirea Constituţiei, respectarea dreptului minorităţilor la conservarea limbii şi culturii conform normelor europene, soluţionarea conflictului transnistrean şi scoaterea Partidului Comuniştilor în afara legii.

La Alba Iulia, oraşul în care a fost consfinţită Marea Unire de la 1918, mii de simpatizanţi ai Acţiunii 2012 vor aduce în actualitate tematica unirii celor două state româneşti prin evenimente inedite, realizate cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba.

2 comentarii:

Anonim spunea...

ma fratilor nu sint impotriva actiunilor voastre. sint democrat si respect pe libertatea de actiune. insa: voi astia cu unionismul n uvedeti laceva decit drapele, face-ti multa galagie dar mai putin atrage-t iatentia la situtia existentiala a omaneilor. pe linga unire oamenii ua nevoie de mincare, drumuri bune, asistenta medicala gratuita, invatamint de calitate etc etc. ce propuneti voi pupulatie din acestea? atit timp cit doar ve-ti striga in gura mare ca vreti unire nimeni nu o sa va auda. spre ca n uam fost prea dur

Anonim spunea...

Grigore Vieru spunea intr-una dintre cele mai cunoscute poezii ale sale: "Pentru ea e calda vatra foamei/Pentru limba mamei". Unii si-au dat viata pentru acest ideal, au putrezit in Siberia...pentru ca azi urmasii lor sa se gandeasca doar la cu ce sa "umple burta". E valabil pentru ambele maluri ale Prutului. Iarta-i Doamne ca nu gandesc!
Un "moldovean" din Iasi.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: