Unioniștii cer ARESTAREA lui Tkaciuk, Șelin, Muntean și Formuzal

6 august 2012

Plaforma Civică "Acțiunea 2012", care a organizat Marșul Unirii duminică, 5 august la Bălți, cere arestarea și condamnarea liderilor organizațiilor pro-rusești care au provocat violențele, scrie arena.md
 
,,Mark Tkaciuc, Iurie Muntean, Mihail Formuzal și Victor Șelin sunt, în egală măsură, responsabili pentru escaladarea violențelor și pentru organizarea contra-manifestațiilor de la Bălți, cărora le-au căzut victime nu doar manifestanții pașnici, dar și reprezentanți ai mass-media. Unii dintre cei enumerați sunt încă nepedepsiți pentru crimele săvârșite asupra tinerilor unioniști în aprilie 2009”, se arată într-o declarație a Platformei Civice ,,Acțiunea 2012”.
 
Reamintim că Marșul Unirii desfășurat ieri la Bălți a degenerat în confruntări violente între organizatori și un grup de persoane condus de reprezentanți ai comuniștilor, socialiștilor, Ligii Tineretului Rus și ai mișcării ,,Ileri” din regiunea găgăuză.
 
Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că a intentat două dosare penale pentru huliganism și violarea dreptului la întruniri. De asemenea, au fost reținute două persoane suspectate de agresarea jurnalistei Victoria Ocară și a unui polițist.
 
Totodată, instituția a anunțat că, în prezent, adună probe pentru a-i trage la răspundere pe toți cei care se fac vinovați de împiedicarea desfăşurării paşnice a întrunirilor  de la Bălți.
 
Șase organizaţii neguvernamentale de media au cerut pedepsirea persoanei care a lovit-o pe jurnalista Victoria Ocară.  Organizațiile respective au condamnat evenimentele de la Bălți și forțele politice care au instigat la ură și violențe. 

1 comentarii:

Anonim spunea...

DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: