Violențe între români și ruși la Cahul [VIDEO]

22 iulie 2012



Revolte la Cahul. Un grup de membri şi simpatizanţi ai Partidului "Patrioţii Moldovei" şi ai Ligii Tineretului Rus s-au întrunit în oraş pentru a protesta împotriva condamnării regimului totalitar comunist şi a interzicerii simbolurilor comuniste, scrie publika.md.


Aceştia au blocat calea reprezentanţilor Consiliului Unirii şi ai Platformei Civice "Acţiunea 2012" care au anunţat că intenţionează să dea foc simbolurilor comuniste.

Simpatizanţii Partidului Patrioţii Moldovei au fost agresivi astfel încât poliţiştii au fost nevoiţi să intervină în forţă.

Publika.md menţionează că Platforma Civică "Acţiunea 2012" este formată din organizaţii neguvernamentale care susţin ideea unirii Republicii Moldova cu România.

Liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, critică intenţia Consiliului Unirii şi spune că astfel începe fascismul.

Hotărârea privind interzicerea simbolurilor comuniste, dar şi condamnarea crimelor regimului totalitar comunist a fost votată în ultima şedinţă a Legislativului din sesiunea de primăvară-vară de către coaliţia de guvernare.

13 comentarii:

Anonim spunea...

La Balti e necesr sa ne unim fortele! Chemati citi mai multi camarazi din Noua Dreapta si Ultrasi! Spuneti sa se inarmeze pe masura posibilitatii, ca alta solutie nu-i! Daca la Cahul a fost astfel ls Balti va fi si mai ceva. In caz de vor instiga la violente sa regrete ei, nu noi!

Dragoș Galbur spunea...

La Bălți voi fi și eu :D

Anonim spunea...

la balti cam mi-i in grija de voi acolo rusii se simt ca acasa plus si politia cred ca le e mai loiala lor

Unknown spunea...

daca intr-o zi o sa le arda pamintul sub picioare sa stiti ca eu i-am dat foc.https://www.facebook.com/photo.php?fbid=363994930340768&set=a.300063106733951.67940.100001907936260&type=1&theater

Dragoș Galbur spunea...

Eu sunt din Bălți și poliția e ”de-a noastră”, așa că stați fără grijă ;))

Anonim spunea...

nu contati la nationalitate ,,,,nu sunt de vina ni-ci rusii, ni-ci rominii ,,e de vina cum se formeaza regiumul in tara noastra, trebue sa nu faca descriminari de nationalitate, si drepturi,,,,imi pare rau ce se petrece,,,,ce e asteapta pe urmasii nostriii!

Anonim spunea...

la noi in Moldova multe violente absurde,,,si toate se petrec cu oamenii de rind,,,,care sa-u saturat de conducerea tarii care judeca in folosul tarii numai ca sa porneasca proteste si violente cu rezultate tragice, si ni-ci un raspuns pozitiv din partea conducerii, ii ajunge capul sa stirneasca intre popor asa manifestariii,,,,,,,,unde mergem noi,,,,draga Conducere,,,,cu care cap ginditiiii!!!!,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Cu ce e de vina poporul,,,dati libertate fara violente, cine vrea in Europa datile libertate Legala,,,,cine vrea in Rusia la fel,,,faceti in folosul lor ca nimeni sa nu sufere,datile in toata lumea legalizari ,,,cine vrea si cu cine vrea ,,,dati libertate la lume,,,,,nu-s de vina ni-ci rusii, ni-ci rominii, dar la om cu de-a sila ii poti lua, dar cu de-a sila nu e poti da,,,!ma zguduesc cind vad atitea violente,,,

Anonim spunea...

H(G)arbuz asta de la "Patrihotii Moldovei" o intrecut orice masura, ii trebuie lui bataie, sa uite de dorul Rusiei!

Anonim spunea...

Dupa parerea mea aceste marsuri ar trebui sa fie organizate fara implicarea lui pavlicenco, fiindca datorita Partidului LIberal si a lui Ghimpu a fost eliberata tara de secera si ciocan. Aceasta kgb-ista insa incearca sa le faca concurenta si-i critica pe nedrept. Plus la asta a fost un semnal clar de la Bucuresti ca marsurile sint binevenie insa fara Pavlicenco(a spus-o Tomac pare-mi-se). Cei care sint curajosi si vor iesi in balti riscindu-si sanatatea ar trebuie s-o trimita pe pavlicenco acasa si sa nu flture intraiurea la asa un eveniment important flagurile formatiunii pnl a carei interese le inainteaza. Ea e al 2-lea ROSCA

Anonim spunea...

Eu sunt de acurd cu asta, dacă vin romînii în Bălți cu protestele atunci o să fie jălea mare, eu licina am să es contra romînilor și dacă va trebui vom decurge la agresiune... Mai bine ar sta acasă dacă le este scumpă sănătatea....

Anonim spunea...

dati o palmă wai li4ina )))))) ultimu comentariu rupe hahaha ))))))

Roverhas spunea...

Parerea mea este ca noi moldovenii nu avem caracter suficient. Rusnacii de cand sunt ei recurg la agresiune pentru ca nu au alte argumente. Ori ca au avut sustinerea statului si atunci au facut prapad (de exemplu cei cativa ani de foame in Ucraina in care au omorat milioane de oameni, chiar si deportarile basarabenilor in Siberia, ii invatau pe germani cum sa organizeze fabrici de facut sapun si caloshi din oameni), ori ca nu au sustinerea statului cum se intampla in prezent si oricum nu ne lasa in pace sa ne vedem de treaba. Statul ar trebui sa ia o pozitie foarte sigura si crunta impotriva celor care cauta agresiunea; daca nu le convine ceva sa se manifeste si ei pasnic, sa iasa cu pancarte sa faca actiuni legale. Da de unde, ca ei se cred mai presus decat moldovenii si cauta sa daie in bot.
Cred ca este o kestiune de cultura a noastra a tuturor si acest lucru se va schimba cu timpul, acuma depinde daca in acest timp nu se schimba iar vlastea si nu ajungem sa tindem in cealalta directie. Mai tre sa treaca timp sa ajungem ca n Germania - cand nu-ti duci farfuria dupa masa la spalat, te atentioneaza vecinul de masa ca ai uitat farfuria, si eventual te ajuta s-o duci si-ti arata unde trebuie s-o lasi - am patit-o chiar eu.

Anonim spunea...

Voi "patriHOŢII MOLOTOVEI",
VoI MANKURŢI VICLEANI,
voi «STATALIŞTI-MALDAVANIŞTI»,
voi lupiKGB în piele de oaie,
voi SLUGI ale Călăilor Ocupanţi RUŞI!

Bagăţi la cap ACUM până când n-o vom face
NOI ROMÂNII basarabeni,URMAŞII RĂZEŞILOR lui Ştefan cel Mare şi SFÂNT !

***NU EXISTĂ LIMBA MOLDOVENEASCĂ***
Este o invenţie SATANICĂ a călăului ocupant STALIN!!!!
***NU EXISTĂ POPOR MOLDOVENESC***
Este o invenţie SATANICĂ a călăului ocupant STALIN!!!!
***NU EXISTĂ REPUBLICA MOLDOVA***
Este o invenţie SATANICĂ a călăului ocupant STALIN!!!!

***Există doar LIMBA ROMÂNĂ,POPORUL ROMÂN şi ROMÂNIA,urmaşa DACIEI STRĂBUNE!!!!!***

***Destinul nostru al ROMÂNILOR basarabeni este unul singur: ROMÂNIA RE-ÎNTREGITĂ!!!!!***

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: