Rusia îşi instalează rachetele în inima Europei

10 aprilie 2012

Armata rusă a început instalarea rachetelor S-400, sol-aer, în Kaliningrad, exclava baltică situată între Polonia şi Lituania, notează publicaţia Izvestia, citată de Moscow Times.

S-400, cele mai avansate rachete ruseşti sol-aer
S-400, cele mai avansate rachete ruseşti sol-aer / FOTO: wikipedia.org

Izvestia citează surse militare pentru a spune că rachetele au ajuns în Kaliningrad vineri, dar nu menţionează care este numărul lor.

Rachetele S-400, cele mai avansate rachete ruseşti sol-aer, au o rază de acţiune de 120 până la 400 de kilometri. Sunt deja instalate în jurul Moscovei şi vor ajunge şi în Estul îndepărtat în cursul acestui an.

Informaţiile din Izvestia apar într-un moment de tensiune în relaţiile dintre Rusia şi SUA pe tema scutului antirachetă din Europa, ale cărui elemente vor fi amplasate inclusiv în România.

Preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, a ameninţat în noiembrie că Moscova îşi va desfăşura rachetele strategice la graniţa cu UE pentru a răspunde scutului american antirachetă ce va fi amplasat în Europa.

Preşedintele rus, notează AFP, a ameninţat că rachetele cu rază lungă de acţiune vor fi echipate cu focoase capabile să distrugă instalaţiile antirachetă din Europa. "Una dintre măsuri va fi desfăşurarea unei baterii de rachete Iskander în regiunea Kaliningrad", a anunţat la momentul respectiv Medvedev.

sursa: www.realitatea.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: