Eugen Tomac despre Voronin și Iliescu [VIDEO]

7 aprilie 2012

„Societățile noastre au stagnat pentru că, la un moment dat, anumite personaje (sigur, validate de votul popular și nu numai) au crezut, de bună-cuviință, că modul lor de a gândi și a privi este cel mai sănătos pentru societate”, a declarat Eugen Tomac, secretar de stat pentru românii de pretutindeni, în cadrul unui seminar în Poiana Brașov, organizat, în perioada 5-8 aprilie, de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a Guvernului României.

„Și aici voi face referire, pe scurt, doar la 2 personaje politice, care, din punctul meu de vedere, au blocat sau au aruncat și Republica Moldova, și România într-un con de umbră în ceea ce privește evoluția civilizațiilor europene, a societăților în ansamblu. Mă refer la Ion Iliescu și la Vladimir Voronin. Deci sunt doi bolșevici care, până la urmă, chiar dacă sunt oameni politici cu o anumită greutate, cel puțin pe mine și pe voi nu ar trebui să ne complexeze deloc să discutăm. Din punctul meu de vedere, aceste două personaje sunt, de fapt, doi bolșevici care trebuie luați de gușă și trași la răspundere: unul a luat și a bătut minerii prin București, tocmai pentru faptul că vroia o altă Românie, altul a luat și a omorât oamenii în Piața Marii Adunări Naționale, tocmai pentru că vroia o schimbare”.

„Cred că acest subiect trebuie dezbătut și discutat dintr-un simplu motiv: pentru că va veni o altă generație care va privi mult mai lucid și mult mai relaxat evoluția acestor evenimente și va da verdictele necesare în ceea ce privește încadrarea lor în istorie”, a mai spus Eugen Tomac.


Tema seminarului din Poiana Brașov este „Informație – Mesaj – Atitudine”. Participanții la seminar, un grup de bloggeri din Republica Moldova, discută despre subiecte de actualitate privind situația din cele două state românești.

autor: Ion Urușciuc
sursa: ionurusciuc.wordpress.com

2 comentarii:

Rocsalana spunea...

cam suspicios tipul, mie nu-mi inspira deloc incredere

Dragoș Galbur spunea...

Mie-mi inspiră

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: