Protest la Ambasada Rusiei din București

5 ianuarie 2012

Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti (OSB) intenţionează să organizeze luni, 9 ianuarie, la ora 15.00,  un protest în faţa Ambasadei Federației Ruse la Bucureşti pentru a demonstra că totul are o limită. OSB Bucureşti condamnă crima săvârşită de „pacificatorii" din regiunea Transnisteană şi solicită aplicarea consecinţelor legale pentru autorii acesteia, comunică ARE.

De asemenea, OSB va cere şi desfiinţarea tuturor posturilor de pacificatori ruși din Zona de Securitate, precum şi demisia ambasadorului Federației Ruse la Chişinău, Valeri Kuzmin. ,,Atitudinea abordată de acesta cu privire la tragedia petrecută este o sfidare adusă cetățenilor Republicii Moldova, care poate fi remediată doar prin demisia oficialului în cauză”, se precizează în declaraţia organizaţiei publicată pe portalul basarabeni.ro

OSB este o organizaţie non-guvernamentală care are ca scop educarea tinerilor basarabeni în spiritul unităţii naţionale şi promovarea în rândurile lor a ideilor proeuropene. 

ARENA reaminteşte că la 1 ianuarie, Vadim Pisari, un tânăr de 18 ani din Pârâta, a fost împuşcat mortal de  un soldat al trupelor pacificatoare ruseşti pe podul de la Vadul-lui-Vodă. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: