Militari neînarmați și fără blocuri de beton la Vadul lui Vodă

4 ianuarie 2012
Blocurile de beton de pe podul de la Vadul lui Vodă vor fi scoase începând de astăzi, iar la postul de postul trilateral al forţelor de pacificare nr. 9 a fost redus numărul militarilor, de la șapte la patru. Soldații vor fi neînarmați.

Despre aceasta a anunțat viceprim-ministrul Reintegrării, Eugen Carpov, în cadrul ședinței guvernului. „Blocurile de beton vor fi înlocuite cu unele elemente care nu vor bloca libera circulație a cetățenilor prin posturile respective. Aceleași proceduri vor fi aplicate și la alte posturi”, a declarat Carpov.

El a menționat că Procuratura Generală a deschis o urmărire penală în care sunt implicați cei mai buni specialiști.

Premierul Vlad Filat a cerut ministrului de Externe, Iurie Leancă, și viceprim-ministrului Reintegrării să sensibilizeze partenerii externi despre incidentul tragic de la Vadul lui Vodă.

„Acest incident demonstrează necesitatea schimbării caracterului misiunii de pacificare, din una militară în una civilă”, a spus Filat.

Miniștrii au păstrat un minut de reculegere pentru Vadim Pisari și au decis ca din Fondul de Rezervă să fie alocate 100 de mii de lei drept ajutor pentru familia decedatului, scrie jurnal.md.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: