Participanţii la conflictul armat de pe Nistru vor primi medalia "Crucea comemorativă"

12 ianuarie 2012
Participanţii la acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii şi independenţei R. Moldova din anii 1991-1992 vor primi medalia "Crucea comemorativă", la 20 de ani de la începutul conflictului armat.

O iniţiativă legislativă în acest sens a fost aprobată, astăzi, şi va fi transmisă de Guvern în Parlament, pentru a fi examinată în următoarea şedinţă, transmite MOLDPRES.

Igor Panfile, viceministru al Apărării, a comunicat, în şedinţa Cabinetului de Miniştri, că distincţia va fi oferită militarilor aflaţi în serviciul activ, rezerviştilor chemaţi la concentrare, voluntarilor şi colaboratorilor organelor afacerilor interne, ai instituţiilor de securitate ale statului şi ai sistemului penitenciar, incluşi în unităţile militare şi structurile speciale aflate pe poziţii de luptă, dar şi persoanelor civile delegate în unităţile respective, cu misiuni speciale.

Potrivit viceministrului, pentru confecţionarea medaliei nominalizate şi pentru cheltuieli aferente acesteia, pentru 28 de mii de participanţi la acţiunile de luptă, sînt necesare circa 5 milioane de lei, bani ce urmează să fie alocaţi din fondul de rezervă al Guvernului, notează MOLDPRES.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: