Blocurile de beton de la Vadul lui Vodă reinstalate de către militarii ruși

10 ianuarie 2012
Un grup de militari din contingentul de pacificatori din partea regiunii transnistrene au reinstalat în această dimineață blocurile de beton la postul de pacificatori de pe podul de la Vadul lui Vodă.

Biroul de reintegrare de la Chișinău anunță că acțiunile separatiștilor au un caracter provocator și că blocurile de beton au fost reinstalate fără acordul Comandamentului Militar Unit.

„Mai mult, partea transnistreană a blocat deplasarea observatorilor militari la locul incidentului pentru a constata circumstanţele în care s-a produs cazul dat”, se arată într-un comunicat al Biroului de reintegrare.

Pe parcursul zilei de astăzi va fi convocată o şedinţă extraordinară în cadrul Comisiei Unificate de Control, unde vor fi identificate acţiunile necesare de întreprins pentru stabilizarea situaţiei create la postul respectiv de pacificatori.

Biroul pentru reintegrare face apel către societatea civilă şi populaţie a nu da curs provocărilor şi a se abţine de la orice acţiuni, care ar putea destabiliza situaţia.

Blocurile de beton de pe podul de la Vadul lui Vodă au fost scoase pe 4 ianuarie pentru a debloca libera circulație a cetățenilor prin postul de pacificare. Tot atunci a fost redus și numărul militarilor de la postul respectiv. Măsurile au fost luate după ce, în prima zi a anului, un tânăr de 18 ani a fost împușcat de către un pacificator.

sursa: jurnal.md

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: