Aici Chișinău, Radio România, este 1 decembrie !

1 decembrie 2011
De 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, piaţa media din Republica Moldova marchează unul dintre cele mai importante evenimente ale anului – lansarea Radio Chişinău, comunică Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Noul post de radio este un proiect inedit realizat de Societatea Română de Radiodifuziune, în parteneriat cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni şi reprezintă încununarea unor eforturi susţinute de a oferi românilor din Republica Moldova programe de radio de calitate în limba română.

Radio Chişinău se adresează publicului tânăr, educat, interesat de actualitatea culturală, de ştiri şi divertisment. Noul post de radio va contribui la consolidarea democrației în R. Moldova, promovarea valorilor europene și a spiritului românesc.

Lansarea noului post de radio va fi marcată printr-o conferinţă de presă şi un grandios concert în Piaţa Marii Adunări Naţionale din centrul Municipiului Chișinău cu participarea mai multor trupe şi solişti din Republica Moldova şi România.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Acest eveniment trebuia sa se intample cu vreo 20 de ani in urma, dar, mai bine mai tarziu decat niciodata!

Camelian Propinatiu spunea...

Din fericire, din vara anului 2000 am avut postul de radio Vocea Basarabiei. Noul Radio Chisinau trebuie sa asimileze experienta acestuia in toata complexitatea ei. In primul rând, trebuie subliniata importanta difuzarii pe internet, multi basarabeni tineri robind, ca si românii din dreapta Prutului, foarte departe de bastina. In al doilea rând, trebuie reexaminat domeniul multiculturalitatii, mergându-se până la difuzarea unor programe in limba rusa,1 Decembrie 1918 fiind o Mare Unire nascuta din renuntarea la exclusivismele nationaliste.

Anonim spunea...

felicitari RADIO ROMANIA FELICITARI RADIO CHISINAU

Anonim spunea...

Intr-un ceas bun.Traiasca Romania Mare!!!!

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: