Igor Smirnov vrea referendum pentru anexarea Trasnistriei la Ucraina

4 noiembrie 2011

Liderul transnistrean Igor Smirnov ar organiza un referendum pentru anexarea regiunii separatiste la Ucraina. El a făcut declaraţia într-un interviu pentru ziarul Ukrayina Moloda, potrivit NewsIn.


Igor Smirnov s-a declarat de acord cu posibilitatea ca regiunea transnistreană să fie alipită Ucrainei.

"Cred că dorinţa de a fi cu Ucraina nu a dispărut. Desigur, de la început a existat ideea unei uniuni ucrainene. Comunitatea ucraineană să creeze ordinea, să organizeze un referendum. Iar dacă oamenii decid să fie cu Ucraina, atunci aşa să fie", a spus Smirnov, întrebat dacă este posibil ca transnistrenii să decidă ca regiunea să devină o autonomie în Ucraina.

Smirnov aminteşte că, din 1924 până în 1940, regiunea a fost parte a Ucrainei, ca Republica Sovietică socialistă autonomă moldoveană.

Smirnov a criticat faptul că Ucraina obstrucţionează exporturile făcute prin societăţi transnistrene. "Ne blochează. Trebuie să le trimitem în R.Moldova, pentru că nu suntem recunoscuţi", a subliniat el.

El este sigur de viitoarea recunoaştere a independenţei Transnistriei de R. Moldova. "Lumea ne va recunoaşte", a subliniat el. Potrivit lui Smirnov, 87 de state fac deja comerţ cu Transnistria, aceasta fiind o recunoaştere de facto.

Smirnov insistă să candideze pentru preşedinţia regiunii transnistrene la alegerile din 11 decembrie în ciuda mesajelor trimise de la Moscova, care i-au cerut să se retragă.

sursa: realitatea.net

4 comentarii:

Anonim spunea...

ar putea fi recunoscute si Bucovina Crimeia Cecenia si multe alte regiuni care se afla in diverse stari de letigiu chiar crede smirnov ca in jur is numai prosti as vrea sa citeasca si el ca sa se gindeasca la ceia ce zice ca le lipeste ca nuca de perete ii un om foarte foarte prost

Anonim spunea...

el ca vorona in 2001 ne ducea in uniunea rusia - belorusia ,in 2005 in ue,in 2011 in uniunea euroasiatica .Trebuie sa privim ca o tactica electorala si atit.

Anonim spunea...

bine le dam transnistria numai daca Ukraina ne da inapoi paminturile noastre adica sudul si nordul vechii Basarabii!!!!

Anonim spunea...

ar fi bine

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: