De ce adoptarea legii lustrației în Basarabia este mai importantă decât alegerea președintelui

21 noiembrie 2011
Recent a apărut o listă a presupuşilor KGB-işti-turnători, racolaţi de structura odioasă pînă şi după declanşarea Mişcării de Eliberare Naţională.

Dna Vitalia Pavlicenco repostează ieri un material mai vechi, semnat de dl Nicolae Dabija, care conţine scanate şi 6 anexe la fel de zguduitoare, precum lista iniţială, anexe ce conţin lista persoanelor recomandate KGB-ului sovietic de KGB-ul RSSM pentru a fi incluse în Comitetul de conducere(Activul) al aşa-zisei Mişcări democratice pentru susţinerea restructurării din RSSM şi, evident, aprobate. Aceasta l-a şi adus ulterior, printr-o scrisoare expediată lui Gorbaciov, pe Lucinski, din Tadjikistan în fruntea CC al PCM.

Lista face parte din “osobaia papka” şi poartă griful :”soverşenno secretno”.

Aici sunt incluşi şi actori, scriitori, şi alţii decît în prima listă de 138 de nume, şi critici de artă, şi angajaţi ai Editurilor de Stat, şi ziarişti, ziariste de la “Scînteia leninistă”, “Steluţa”, „Tinerimea Moldovei”,”Literatura şi Arta”(D.Mihail),”Ştiinţa”,”Comunistul Moldovei” şi “Literaturnaia gazeta”, profesori şi studenţi ai Universităţii de Stat, angajaţi ai Muzeului de Literatură”D.Cantemir” сu sediul în incinta Uniunii Scriitorilor, angajaţi ai Uniunii menţionate, ai Companiei de stat de Radio şi Televiziune, un membru de atunci face parte şi azi din Consiliul de Administraţie al S.A. „Termocom”, diriguită de Consiliul municipal Chişinău prin PLDM-istul S.Palihovici, un membru-istoric de atunci e azi preşedintele unui nou partid naţional moldovenesc şi socru al unui consilier municipal Pl, mare proprietar de microbuze şi rîvnitor feroce al Direcţiei Transport Chişinău, Academia de Muzică e reprezentată şi ea, dar din Listă e nelipsit şi P.Sandulachi, viitor deputat, consilier prezidenţial, ministru, businessman forte, preşedinte al Organizaţiei extrateritoriale(?) a PLDM-ului, dar şi preşedinte la zi al Asociaţiei „Parlament-90” şi nu doar, este acceptat de KGB chiar şi ex-preşedintele M.Ghimpu, pe atunci doar … consultant juridic la Trustul de construcţii”Speţstroimehanizaţia”, conform p.4,da, N 2319.

E grav, e foarte grav, că,practic, în lista aprobată de KGB, cu grif: strict secret, sunt incluşi intelectualii importanţi de azi ai Basarabiei, fapt fără precedent în Europa, şi-n lume chiar.

Ea, Lista adică, nu duce lipsă nici de evrei, nici de ruşi, dar abundă de români înflăcăraţi, viitori PPCD-işti, PFD-işti, PL-işti, PLDM-işti, PCRM-işti şi Ecologişti, care, membri ai PCUS şi-ai Comsomolului fiind, au acceptat cu mare bucurie să facă parte din Activ.

Dl Ghimpu pînă în acest moment, din cîte cunoaştem, n-a luat nici o atitudine, deşi lista publicată de dl Dabija are stagiu de ani buni, din 2004, în urma căreia ar fi trebuit, cel puţin, instituită o Comisie parlamentară, pe vremea cînd era preşedinte interimar şi vreme de un an a fost, citez, “direct responsabil de securitatea R. Moldova”.

În mare, lista Dabija(ca să-i spunem aşa), repostată de dna Pavlicenco, e mai strigătoare la cer decît prima, aşa-zisa listă Şandrovski, pentru că chifteşte de multe nume ce lipsesc din iniţiala, iar la unele din ele nici nu ne-ar fi dus gîndul vreodată.

Citindu-le şi suprapunîndu-le, nu ne rămîne decît să concluzionăm că pentru asanarea morală a societăţii şi pentru a stopa odată şi pentru totdeauna accederea fosilelor kgb-iste la funcţii de răspundere în stat, dar şi pentru a spulbera orice fel de dubii referitor la o persoană sau alta, ACUM mai importantă decît alegerea preşedintelui este adoptarea Legii Lustraţiei, mai ales că aceasta a fost şi una din obligaţiunile electorale asumate de PLDM, iar de mai bine de-un an şefia Serviciului de Informaţii şi securitate(fostul KGB) o deţine PL-ul condus de ex-preşedintele Ghimpu, direct vizat în una din anexele Listei publicate de N.Dabija, unde se regăseşte şi soţul unui vice-preşedinte PL, cu tată-academician ecologist prezent şi el în Listă, în calitate de profesor de zoologie al Universităţii de Stat, cu nepot şi fin de cununie ajuns general-maior KGB prin decretul dlui Ghimpu, care cekist activînd în KGB din 1977, de la absolvirea Universității “V.I.Lenin”, e actualmente şef interimar SIS, delegat de PL, dar tot în Listă depistăm şi alt ziarist-funcţionar de Stat, înaintat de PL.

Şi atunci, dacă se zice că pînă şi unul din fraţii ex-preşedintelui a fost turnător de meserie, cu dosar la Narîşkin, dăruit acestuia de ex-ministrul Botnaru, prin care secol să mai aşteptăm accesul cetăţenilor la dosarele personale şi secrete ale KGB-ului?

Să fie întîmplător faptul că imediat după acea dulce ameninţare, la 11 ianuarie 2010, ex-preşedintele nostru a declarat că el e PENTRU adoptarea Legii Lustraţiei la moldoveni, doar că aceasta nu va avea nici un efect, pentru că toată baza de date a KGB-ului a fost transportată de mult la Tiraspol, iar de acolo, la Voronej.

Mai bine zis în turcă: s-a spălat CU NOI pe mîini!

Şi atunci dacă vice-preşedintele PL e văr drept cu actualul şef SIS, pensionat de cînd hăul şi reinstalat de dl Ghimpu în funcţie, prin decretul său din 24 martie 2010, ca şi ex-şeful Gh. Mihai, ca i ceilalţi ştabi KGB din prezent, destituiţi pentru crime grave comise şi instruiţi la Şcolile sovietice de securişti din Moscova, Minsk şi Taşkent, la ce dekaghebizare a Basarabiei să mai visăm?

Un stat formal, care şi în mileniul trei, după mai bine de 20 de ani de smulgere din braţele URSS-ului, e condus de KGB-işti, iar la funcţia de preşedinte al acestuia mai jinduie ofiţeri KGB gen N.Chirtoacă, ex-ambasador numit de Voronin, I.Sturza, ex-consilier principal al lui O.Voronin, seniorul de buzunar al Premierului Filat, A. Ţăranu şi toţi ceilalţi, riscă să fie sfîşiat ca o veşnică pradă în continuare, iar cetăţenilor săi nu le rămîne decît o şansă : de a-l părăsi şi de a-l lăsa la cheremul KGB-iştilor de Ieri, de Azi şi de Mîine, adică de Totdeauna, precum bine a declarat recent într-un interviu marele KGB-ist şi frate velikoderjavnik al nostru, Vladimir (ras)Putin.

2 comentarii:

Anonim spunea...

nu sunt deacord cu autorul, dar fiecare are dreptul la opinie....

Anonim spunea...

analogic,dar totusi de ce nu se spune nimic despre comuistii nostri?straniu nu.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: