Primarul Bucureștiului, Sorin Oprescu, decorat la Chişinău de ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei

14 octombrie 2011


Primarul General al Bucureștiului, Sorin Oprescu, a primit, joi, la Chişinău, Crucea Mitropoliei Basarabiei, din partea Înalt prea Sfinţiei Sale Petru, mitropolitul Basarabiei, aceasta fiind cea mai înaltă distincţie oferită unui mirean de Mitropolia Basarabiei.

 Înalt prea Sfinţia Sa, Mitropolitul Petru, a arătat că această distincţie reprezintă un semn de apreciere al susţinerii pe care primarul Sorin Oprescu o acorda bisericii ortodoxe. "Este prima vizită pe care domnul primar Oprescu o face la Mitropolia Basarabiei şi îi mulţumim foarte mult pentru acest lucru. Cunoaştem activitatea dumnealui, ştim că a ajutat biserica foarte mult, ştim că a înfiinţat cantine pentru cei săraci şi pentru bătrâni, lucruri pe care le facem şi noi aici, atât cât putem. Pentru a marca acest eveniment important, atât pentru domnul Sorin Oprescu, cât şi pentru noi, am găsit de cuviinţă să-i înmânăm crucea Mitropoliei Basarabiei", a declarat Mitropolitul Petru, potrivit unui comunicat al PMB remis AGERPRES. 

 La rândul său, primarul Bucureștiului, Sorin Oprescu, a dorit să-i mulţumească Înaltului reprezentant al Bisericii Ortodoxe pentru modul în care Mitropolia se implică în păstrarea credinţei româneşti la Chişinău. 
 "Îi mulţumesc şi eu Înalt prea Sfinţiei sale atât pentru acest semn al aprecierii sale, cât şi pentru felul în care încearcă să susţină credinţa oamenilor şi să-i apropie de ceea ce înseamnă România. Aici mă simt ca acasă, printre ai mei şi aşa cum ne simţim noi aici, sunt convins că se vor simţi şi prelaţii moldoveni când vor veni în vizită în România. I-am adus în dar Mitropolitului o istorie a Bucureştiului pe care să o răsfoiască în clipele de linişte şi o carte cu bisericile din România", a încheiat Sorin Oprescu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: