Un partid pro-rus a câștigat alegerile anticipate din Letonia

18 septembrie 2011


Partidul pro-rus Centrul Armoniei conduce în alegeri conform rezultatelor oficiale parţiale, fără a obţine însă majoritatea care să-i permită să guverneze singur, transmite Agerpres, cu referire la Reuters.

 Alegătorii letoni, a căror ţară a ieşit cu succes dintr-o recesiune profundă, au acordat 31,72% din voturi partidului Centrul Armoniei, care a întrecut astfel Partidul Reformei al fostului preşedinte Valdis Zatlers (19,36%), cât şi Partidul Unităţii al premierului Valdis Dombrovskis (17,08%), conform rezultatelor obţinute după numărarea voturilor din jumătate din birourile de vot, a anunţat Comisia Electorală Naţională. Alianţa Naţională (opoziţia naţionalistă) a obţinut 12,64% din voturi, întrecând Uniunea Verzilor şi a Fermierilor (12,61%), membră a majorităţii parlamentare actuale. Niciun alt partid nu a depăşit pragul de 5% necesar pentru intrarea în parlament. 

 Secţiile de vot din Letonia s-au deschis ieri, la ora locală 7.00, pentru alegerile legislative anticipate din ţara baltică cu o populaţie de 2,2 milioane de locuitori, care a reuşit să iasă cu succes dintr-o recesiune profundă. 

Potrivit analiştilor, Partidul Centrul Armoniei nu va forma uşor un guvern de coaliţie, fiind respins de celelalte formaţiuni politice din cauza legăturilor sale oficiale cu ''Rusia Unită'', partidul premierului rus Vladimir Putin.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: