Traian Băsescu l-a felicitat pe Eugen Tomac

1 septembrie 2011


Președintele României, Traian Băsescu se declară mulțumit de activitatea organizaţiilor românilor din afara frontierelor, drept pentru care a transmis felicitări.

 ”Lucrurile se mişcă într-o direcţie bună şi, ce este îmbucurător: nu am mai auzit în ultimele 12 luni acuzaţii de la organizaţiile românilor din afara frontierelor că nu li se răspunde, că e dezinteres la ambasade, că e dezinteres la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni şi vă felicit pentru asta”, a menționat Băsescu, joi, 1 septembrie, în cadrul Reuniunii Anuale a diplomaților români de la Cotroceni.

 Felicitări speciale a primit și secretarul de stat Eugen Tomac pentru pragmatismul pe care îl are în dezvoltarea activităţilor departamentului pentru Românii de Pretutindeni. 

 Deci, continuă Băsescu, consolidare pentru politica legată de românii din afara frontierelor - şi aici ţin să remarc aportul extrem de bun pe care l-a avut Institutul Cultural Român, prin promovarea unor acte culturale care consolidează prezenţa românească în afara frontierelor care ne obligă să începem să dezvoltăm o diplomaţie economică.

 Traian Băsescu a ținut să amintească despre perioada anilor trecuți când erau mai puține mijloace financiare, totuși, ”s-au atins destule obiective pentru minoritarii în mod deosebit din jurul frontierelor, ce-i drept, şi vom continua această politică. Fie că au nevoie de susţinere, să-şi menţină un ziar, fie că au nevoie de susţinere să-şi achiziţioneze un teren, să repare o şcoală, să dezvolte activităţi culturale păstrătoare de cultură tradiţională românească”. 

 sursa: arena.md

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: