Concursul internațional de poezie ”Grigore Vieru”

24 septembrie 2011

Concursul de poezie purtând numele marelui poet Grigore Vieru se desfăşoară în cadrul Festivalului Internaţional de Poezie „Grigore Vieru”, editia a III-a, care va avea loc în perioada 26 – 29 octombrie 2011 la Chişinău şi Iaşi, în organizarea Asociaţiei Culturale FEED BACK Iaşi, în parteneriat cu Primăria Iaşi, Primăria Chişinău, Ministerul Culturii, Editura „Princeps Edit”, Muzeul Literaturii Române Iaşi.
Concursul îşi propune descoperirea şi sprijinirea tinerilor poeţi de limbă română din România, Republica Moldova şi din toată diaspora.
Pot participa tineri poeţi până la 30 de ani, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor din România sau ai altor uniuni de creaţie şi care nu au volume individuale publicate.
Manuscrisele, constând într-un volum de autor care nu trebuie să depăşească 100 pagini, scrise pe computer, corp 14, în două exemplare, se vor trimite pe adresa: Asociaţia Culturală FEED BACK Iaşi, Str. Păcurari nr 4, Cod 700115, Iaşi, jud. Iaşi, până la data de 15 octombrie a.c., data poştei.
Lucrările se vor juriza după un motto la propria alegere a concurentului şi care va fi trecut pe plicul de pus la poştă şi pe fiecare pagină prezentată în concurs. Lucrările vor fi însoţite de un plic închis ce se va introduce în plicul mare cu lucrările şi va purta acelaşi motto, iar înăuntru datele personale ale concurentului: numele, data naşterii, profesia, adresa exactă, telefonul, e-mailul şi o scurtă prezentare a activităţii literare. Pe plicul mare, în loc de numele şi adresa concurentului se va trece doar motto-ul.
Juriul, format din personalităţi marcante ale literaturii din România şi Republica Moldova , va acorda următoarele premii:

Marele Premiu „Grigore Vieru”- constînd în publicarea volumului în 300 exemplare
Premiul I  -  500 lei
Premiul II – 400 lei;
Premiul III – 300 lei.
1 Menţiune – 200 lei

La acestea se vor adăuga premiile unor importante reviste literare din România şi Republica Moldova. Grupajele de poeme premiate vor fi publicate în Cartea festivalului.

6 comentarii:

Daniela David spunea...

volumul meu nu incape in plic =((((((

Anonim spunea...

premii de nimic

Anonim spunea...

Basarabia e tara cumetrilor si ce se vrea se publica,ce nu,e lasat in umbra.

Anonim spunea...

De ce mai vorbiti de marea unire,postati clip''NAZDRAVANII-BASARABIA'',anuntati concurs de poezie daca nu dati acces la toti care au talent sa participe la acest concurs.

Anonim spunea...

Eu am impresia ca tara mea ''BASARABIA''e calcata in picioare in primul rind de dumneavoastra,cei care nu dati voie talentelor sa-si luminez veacul.Ca mai apoi politicienii sa ne calce si ei.

Anonim spunea...

Si mai e ceva,scriitorii de dupa d-nul VIeru sunt fricosi,se tem ca vor sfirsi ca marele poet,voi sunteti constienti ca ne puteti reintregi neamul nostru ROMAN,dar va temeti de propria umbra.Nu e deajuns sa scrieti,trebue sa mai contribuiti si la alte lucruri importante,cum ar fi rezovarea spirituala in primul rind a problemei noasre ca neam,sa contribuiti la punerea talentelor in valoare etc.Vad ca va e deajuns sa scrieti si sa defilati la TV dar de celelalte nu va pasa.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: