Smirnov: Dacă ne vom uni, va fi război [video]

16 iulie 2011


„Moldova și Transnistria nu se pot uni. În caz contrar vor fi din nou explozii, dureri şi funeralii în fiecare zi”. Declarația aparține liderului separatist de la Tiraspol, Igor Smirnov, lansată ieri, 14 iulie la Dubăsari. 


Smirnov a reiterat că Tiraspolul este dispus să negocieze cu Chișinăul, dar exclude reunificarea. Suntem pregătiţi pentru negocieri. Vom participa la ele. Dar ştiu că niciodată nu vom reuși să reunim ceea ce nu poate fi reunificat. Nu ne putem uni, în caz contrar se va produce o explozie, durere, şi funeralii în fiecare zi”, spune acesta.

Șeful admnistrației de la Tiraspol spune că în cele două maluri de Nistru au crescut generații diferite. „ În toți acești ani în Transnistria au crescut noi generații, care ştiu că Rusia este apărătorul nostru. Și nu uitați că în Moldova, de asemenea, au crescut generaţii care au fost învăţaţi că România e bună, iar Rusia şi Ucraina sunt rele”, spune Smirnov.

Referindu-se la alegeri prezidențiale din decembrie, acesta a subliniat că obiectivul primordial constă în păstrarea republicii şi apropierea ulterioară de Federația Rusă.

UNIMEDIA precizează că în soluționarea conflictului transnistrean, Republica Moldova pledează pentru  un statut special al Transnistriei în cadrul Republicii Moldova. Această poziție este susținută de UE, SUA, Rusia, Ucraina dar și de numeroase organizații internaționale. 


Sursa: UNIMEDIA

1 comentarii:

Anonim spunea...

stiu eu ce vrea Smirnov un sniper basarabean....

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: