Lucian Bute: Mândru că sunt român !

9 iulie 2011

Pugilistul Lucian Bute şi-a păstrat cu succes pentru a opta oară centura mondială IBF la categoria supermijlocie, după ce l-a învins pe francezul Jean Paul Mendy prin KO în repriza a patra a meciului desfăşurat la Romexpo, în faţa a 10.000 de spectatori.
Lucian Bute l-a trimis la podea pe Mendy cu câteva secunde înainte de finalul reprizei a patra, cu un croşeu de stânga la bărbie. Imediat după ce l-a trimis la podea pe Mendy, Lucian Bute a izbucnit în lacrimi, în ring urcând alături de el şi tatăl său, Ştefan. 
La începutul meciului, Bute şi Mendy au fost prezentaţi de cel mai cunoscut ringannouncer din lume, Michael Buffer.
Românul a intrat în ring pe melodia cântată de formaţia U2, “Where the streets have no name”, iar adversarul său a fost acompaniat de AC/DC, cu melodia “Highway to Hell”.
Lucian Bute, în vârstă de 31 de ani, are acum 29 de victorii la profesionişti, din care 24 prin KO şi nicio înfrângere. Jean Paul Mendy are 29 de victorii, două înfrângeri, din care 16 prin KO.
Lucian Bute a câştigat centura mondială IBF în 20 octombrie 2007, la Montreal, după ce l-a învins prin KO în repriza a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio. Românul şi-a apărat pentru prima oară cu succes centura mondială în 1 martie 2008, după ce l-a învins, prin KO tehnic în repriza a zecea, pe americanul William Joppy. Al doilea meci în care Lucian Bute şi-a apărat centura a fost cu mexicanul Librado Andrade, la data de 24 octombrie 2008, la Bell Centre. Atunci, românul s-a impus la puncte, după 12 reprize. Al treilea meci în care Lucian Bute şi-a pus centura în joc a fost împotriva unui alt columbian, Fulgencio Zuniga, la 13 martie 2009, în care românul l-a surclasat categoric pe adversarul său, printr-un KO tehnic în repriza a patra. Bute şi-a pus apoi din nou centura în joc, la 29 noiembrie 2009, la Quebec, în faţa mexicanului Librado Andrade, pe care l-a trimis la podea după patru reprize.
Pugilistul român şi-a apărat pentru a cincea oară titlul mondial în faţa columbianului Edison “Pantera” Miranda, într-o gală ce a avut loc la 17 aprilie, la Centre Bell din Montreal (Canada). După ce a câştigat primele două reprize, Bute a reuşit să-l pună la podea pe Miranda în runda a treia, columbianul fiind numărat de arbitru şi nemaiputând continua meciul. Bute i-a “aplicat” lui Miranda un upercut de stânga în bărbie, românul fiind declarat învingător în minutul 1 şi 22 de secunde din repriza a treia.
A şasea oară când Lucian Bute şi-a păstrat centura de campion mondial a fost la data de 16 octombrie, la Montreal, când l-a învins tot prin KO pe americanul Jesse Brinkley. Românul a reuşit să-l trimită la podea pe adversarul său în repriza a noua.
În 20 martie, Lucian Bute şi-a apărat titlul mondial IBF la categoria supermijlocie pentru a şaptea oară consecutiv, după ce l-a învins pe irlandezul Brian Magee, prin KO tehnic în repriza a zecea.
Înaintea meciului vedetă dintre Bute şi Jean Paul Mendy în cadrul galei Campion pentru România au mai avut loc cinci meciuri.
Rusul Sahib Usarov l-a învins pe Sergio Gomez Acevedo (Nicaragua), la categoria supercocoş, în primul meci al galei. Toţi cei trei arbitri judecători l-au văzut învingător pe Usarov (15-0, 6 KO), în faţa lui Acevedo (16-8, 12 KO).
Canadianul Renan St. Juste l-a învins pe mexicanul Jaudiel Zepeda în al doilea meci al galei, disputat pe parcursul a opt reprize la categoria supermijlocie. Cei trei arbitri-judecători l-au văzut câştigător în unanimitate (79-74, 80-72, 80-72) pe Renan St-Juste (Canada, 22-2-1, 15 KO) în faţa lui Jaudiel Zepeda (Mexic, 12-4-1, 9 KO).
Canadianul Pier-Olivier Cote l-a învins pe mexicanul Pedro Navarette, într-un meci contând pentru categoria superuşoară, disputat în opt reprize.Toţi cei trei arbitri judecători l-au văzut câştigător în unanimitate (80-75, 80-73, 80-71) pe Pier-Olivier Cote (Canada, 16-0-0, 11 KO) în faţa lui Pedro Navarette (Mexic, 25-11-3, 14 KO).
Pugilistul Bogdan Dinu a câştigat prin KO meciul de la categoria grea, disputat în compania tanzanianului Awadh Mohamed Tamim. Bogdan Dinu (5-0-0, 2 KO) l-a învins pe Awadh Mohamed Tamim (12-2-0, 7 KO) printr-un KO în prima repriză, într-un meci ce ar fi trebuit să aibă patru runde.
Pugilistul Viorel Simion l-a învins prin KO în repriza a noua pe filipinezul Jun Talape, într-un meci la categoria pană, versiunea WBC, pentru titlul internaţional. Meciul care ar fi trebuit să se desfăşoare pe durata a 12 reprize s-a oprit în runda a noua, Viorel Simion (13-0-0, 5 KO), reuşind să-l trimită la podea pe Jun Talape (20-7-1, 8 KO). În urma acestei victorii, Viorel Simion a intrat între primii 15 boxeri ai categoriei.
La cântarul oficial de vineri filipinezul a avut probleme cu greutatea, el renunţând şi la lenjeria intimă şi fiind acoperit cu un cearşaf, pentru se încadra în limitele categoriei, fără a reuşi. Însă, pugilistul filipinez a primit un răgaz de două ore pentru a slăbi 200 de grame şi pentru a reuşi să intre în limitele categoriei. După o oră, el a reuşit să se încadreze, cu 57,050 kg. De pe Mediafax

2 comentarii:

Anonim spunea...

Mi-a placut cum a zis: ..mandru ca sunt roman. De-ar fi fiecare roman mandru de ceea ce este el intr-adevar...

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=gsZHtP_H8BY

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: