Limba Română ar putea fi sărbătorită și în România pe 31 august

10 iulie 2011

Şi în România ar putea fi sărbătorită Ziua Limbii Române pe 31 august. Un proiect de lege în acest sens a fost depus la Senat de 166 de parlamentari din toate grupurile politice din Legislativ. Deputaţii cer dezbaterea acestui proiect în regim de urgenţă.

Iniţiatorii susţin că limba română nu trebuie marginalizată de tendinţele actuale de globalizare, deoarece ea reprezintă fundamentul identităţii naţionale.

Totodată, parlamentarii sunt de părere că educaţia în limba română este importantă pentru comunităţile de români din afara ţării.

Proiectul de lege prevede proclamarea zilei de 31 august drept Ziua Limbii Române, care va fi marcată de către autorităţile publice din România şi de către reprezentanţele diplomatice din străinătate, prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative şi artistice.

Proiectul se află însă în dezbatere publică până pe 28 august, după care va intra în procedura legislativă pentru adoptare.

Începând cu anul 1990, limba română este sărbătorită în fiecare an pe 31 august în Republica Moldova, iar din 2006, în aceeaşi zi este organizat la Bucureşti, pe treptele Teatrului Naţional, „Concertul Limbii Române”.

jurnal.md

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: