Cultura românească, discutată de un grup de tineri

18 iulie 2011
Cultura românească, discutată de un grup de tineri

Un grup de 10 tineri au discutat despre cultura românească, despre promovarea ei în Republica Moldova dar și despre aspectele generale ale acesteia, ieri,17 iulie, în incinta Casei Cunoștințelor din Chișinău. Participanții la discuții s-au axat pe subiecte importante, ce au legătură directă cu cultura românească, obiectivele generale ale etnicilor români din Moldova și Nordul Bucovinei.

Discuțiile fac parte din proiectul "Cultura românească în viziunea tinerilor români din Republica Moldova și Nordul Bucovinei", ce se desfășoară în perioada 15 mai - 14 august, cu suportul financiar al Guvernului României - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. Astfel, în cadrul discuțiilor au fost identificate nevoile culturale ale tinerilor din Moldova și Nordul Bucovinei, pentru a contribui la elaborarea unei strategii culturale pentru dezvoltarea unui plan de acțiuni cu scopul de a promova cultura română în cele două regiuni.

Eventual, Asociația Pro Democrația Club Târgu Neamț, Asociația pentru Integrare Europeană din Chișinău și Liga Tineretului Român "Junimea" din Cernăuți și-au pus ca scop dezvoltarea activităților culturale în regiunile menționate.
UNIMEDIA precizează că evenimente asemănătoare vor avea loc și în Târgu Neamț în luna august a anului curent.

Sursa: UNIMEDIA

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: