Comunistul Igor Dodon a câștigat alegerile locale la Chișinău

6 iunie 2011

Candidatul comunist la Primăria Chişinăului, Igor Dodon, a obţinut 52 la sută din voturi, în timp ce primarul în exerciţiu, liberalul Dorin Chirtoacă, a fost votat de 43 la sută dintre alegători, potrivit rezultatelor anunţate după numărarea a 99 la sută din voturi, informează ProTV Chişinău.
Conform rezultatelor preliminare, Dodon va deveni primar al capitalei moldovene din primul tur de scrutin.

În Consiliul municipal Chişinău, Partidul Comuniştilor a obţinut 49,09 la sută din voturi, iar Partidul Liberal, 29,8 la sută, conform rezultatelor anunţate după numărarea a 90 la sută din voturi. Pe locul al treilea s-a clasat Partidul Liberal Democrat, cu 12,8 la sută din voturi, în tmp ce Partidul Democrat din Moldova a obţinut 2,7 la sută din voturi.

Rezultatele preliminare sunt radical diferite de cele anunţate de un exit-poll difuzat duminică seară, imediat după închiderea urnelor.

Rezultatul final al sondajului la ieşirea de la urne indica o victorie din primul tur a candidatului liberal, cu 52,7 la sută din voturişi îl credita pe Igor Dodon cu 41 la sută din voturi. Acelaşi sondaj, realizat de Centrul de investigaţii sociologice CBS-AXA, Institutul de Politici Publice (IPP şi Institutul European de studii politice din Moldova (IESPM), la comanda postului de televiziune Publika TV, arăta că Partidul Comuniştilor ar fi obţinut 40,3 la sută din voturi în Consiliul municipal, urmat de Partidul Liberal, cu 37,7 la sută, şi Partidul Liberal Democrat, cu 15,4 la sută.

Republica Moldova a organizat duminică alegeri locale, pentru desemnarea a 898 de primari de localităţi şi 11.740 de consilieri locali.

Victoria comuniştilor la Chişinău, coroborată cu rezultatele probabil bune pe care le vor obţine în teritoriu, ar putea influenţa şi politica la nivel central, analiştii considerând că se produce o nouă reaşezare de forţe ce va conduce probabil şi spre noi alegeri parlamentare anticipate.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Nu a castigat nimic.

Malman spunea...

au fost verificate doar 57 la suta din voturi. asta fara cele din suburbii...

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: