S-a lansat “Acțiunea 2012”

17 aprilie 2011
S-a lansat “Acțiunea 2012”

Duminică, 17 aprilie 2011, a luat ființă Platforma civică ACȚIUNEA 2012. Platforma este o coaliție de organizații non-guvernamentale și grupuri de inițiativă care susțin unirea Republicii Moldova cu România și militează pentru realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat.

Numele Platformei își are originea în dorința organizațiilor componente de a acorda prioritate acţiunilor în faţa vorbelor și în împlinirea, pe 16 mai 2012, a 200 de ani de când Principatul Moldovei a fost rupt în două iar partea lui de Răsărit a fost anexată Imperiului Rus.

Aceasta este prima inițiativă care angrenează organizații de pe ambele maluri ale Prutului într-un efort la nivel național. Pe parcursul anilor 2011 și 2012, Platforma Civică Acțiunea 2012 va desfășura campanii și manifestări publice de informare și sensibilizare a întregii populații din cele doua state românești cu obiectivul de a conștientiza necesitatea realizării unității naționale. Campaniile se vor desfășura în majoritatea orașelor din cele două state si vor prelua exemplul de buna practică europeană a reunirii celor doua state germane.

Tot pe 17 aprilie s-a lansat și pagina de web al Platformei: www.actiunea2012.ro, unde vizitatorii vor putea găsi materiale legate de activitățile organizate precum și oportunități de promovare a ideii de reunire a Basarabiei cu România.

sursa: jurnal.md

1 comentarii:

Anonim spunea...

Bravoo. De mult asteptam o asa initiativa. In sfirsit ceva facut la scara mare. Acum se vor cerne patriotii.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: