După 150 de ani, credincioșii români din Nigocin, Timoc, ascultă o slujbă în limba română

17 aprilie 2011

În Sâmbătă lui Lazăr, 16 aprilie 2011, credincioșii parohiei ortodoxe române ”Sfântul Mucenic Ioan Valahul” din Nigocin, au avut prilejul de a asculta pentru prima dată, după un secol și jumătate Sfânta Liturghie în limba lor maternă, limba română, care a fost oficiată în paraclisul protopopiatului ortodox român al Daciei Ripensis de câtre protopop iconom stavrofor Boian Alexandrovici, împeună cu preoții Iel Buobu Lui, parohul de Horreum Margi și Isacova și Ioan Liviu Micu, secretar al protopopiatului, transmite Romanian Global News citand daciaortodoxa.ro.

Bucuria credincioșilor a fost foarte mare pentru că au avut ocazie sa participe și la prima Sfântă Taina a Botezului oficiată în aceasta parohie unde a fost încreștinat un tânăr român timocean primind numele de Ștefan.


La propunerea preoților Bisericii Ortodoxe Române din Serbia de Răsărit, Preasfinția Sa, Părintele Dr. Daniil, Episcop al Daciei Felix a binecuvântat ca ocrotitor al parohiei din Nigocin să fie Sfântul Mucenic Ioan Valahul care se sărbătorește în data de 25 mai (pe stil vechi).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: