O nouă provocare a Rusiei: MOLDOVA ESTE UN STAT FANTOMĂ!

11 aprilie 2011

Republica Moldova este un stat artificial, fără consistenţă. În afară de atributele formale – drapel, imn, Parlament, această „ţară” nu are cu ce se lăuda. Declaraţia aparţine şefului direcţiei Moldova a Institutului Ţărilor CSI, Ghennadi Konenko, şi a fost făcută, în cadrul unui interviu acordat de acesta publicaţiei „Pravda.ru”.
Konenko a făcut aceste afirmaţii cu ocazia împlinirii a doi ani de la eveninentele din 7 aprilie 2009. „Situaţia din Moldova este deplorabilă. Această ţară produce doar vin, dar pe care nu-l poate exporta decât în Rusia, deoarece nimeni altcineva nu-l cumpără. Valuri de moldoveni părăsesc ţara, iar situaţia s-a agravat după venirea la putere a Alianţei pentru Integrare Europeană. Nu există locuri de muncă, ştiinţa şi producţia sunt într-o situaţie catastrofală”, susţine sursa citată.

În opinia lui Konenko, această situaţie se datorează politicii externe ineficiente a ţării, în special nedorinţei de a juca cartea rusească. „Încă în perioada preşedinţiei lui Vladimir Voronin, administraţia de la Cghişinău a adoptat o poziţie neconstructivă, respingând „memorandumul Kozak”. În afară de aceasta, Chişinăul a doptat în 2005 legea privind statutul Transnistriei, normă care umileşte Tiraspolul şi care irită Moscova. Este clar că fosta, dar şi actuala putere de la Chişinău optează pentru varianta unui stat unitar, în care drepturile transnistrenilor vor fi lezate flagrant”, mai spune Ghennadi Konenko.

24h.md

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: