Igor Dodon va constata decesul PCRM?

27 aprilie 2011

Dodon va pierde alegerile locale, iar odată cu dânsul am putea descoperi care este adevărata situaţie din PCRM. Se prea poate că această campania să fie ultima pentru comunişti în formatul său actual.
Dacă urmărim istoria din ultimii 18 an ai Partidului Comuniştilor, observăm că în cadrul acestei formaţiuni a dominat stilul autoritar: nu s-a permis niciodată ascensiunea în fruntea partidului a unor „intruşi” sau oameni care ar putea să iasă de sub controlul partidului. Iată de ce la funcţia de prima al Chişinăului au fost înaintate fie persoanele absolut loiale partidului (Iovv, Greceanaia), fie persoane absolut „terminate” (Zgardan, Iordan, Ursu).
Igor Dodon nu este nici o persoană loială partidului, nici o persoană terminată, ci un om cu puternice legături în lumea de afaceri. Folosind terminologia lui Voronin, Dodon este un personaj “skolzkii”.
Faptul că anume candidatura lui a fost înaintată pentru funcţia de primar de Chişinău, trădează existenţa unor probleme serioase în interiorul PCRM. Vechile principii şi norme, care au menţinut comuniştii uniţi şi puternici nu mai sunt respectate astăzi. Membrii bătrâni, care menţineau unitatea dogmatică a partidului, au fost înlăturaţi din vârful piramidei şi înlocuiţi cu tineri oportunişti şi „eretici”. În aceste condiţii, Dodon apare în fruntea partidului ca un Gorbaciov, în calitate de „restructurator”, care urmează să constate decesul PCRM, pentru transformarea lui ulterioară într-o altă formaţiune politică, fie pentru folosire PCRM-ului în calitate de trambulină pentru crearea unui alt partid politic.
Probabil aici găsim explicaţia pentru promovarea insistentă a unui mesaj moldovenist, care se vrea confundat cu sentimentele patriotice. Poate anume din acest motiv este promovat indirect capul de bour (stema medievală a Ţării Moldovei) în calitate de simbol electoral – e foarte posibil ca anume acest simbol să devină semnul distinctiv al viitoarei formaţiuni conduse de Igor Dodon, iar scandalosul web-site moldovenist – platforma viitorului partid.
Vom trăi şi vom vedea.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: