O nouă diversiune antiromânească

23 martie 2011

În ajun de 27 martie - ziua când, în 1918, Basarabia s-a unit cu România - coloana a cincea a Moscovei s-a activizat la Chişinău. Ieri, emisarii ascunşi ai acesteia, camuflaţi sub denumirea de „patrioţi” porniţi să „salveze” ţara, împărţeau cetăţenilor, dar şi prin cutiile poştale din capitală, fluturaşi în care cheamă oamenii să protesteze împotriva „Zilei ruşinii naţionale - 27 martie...”.

Textul anunţă:

“27 martie 1918 - Ziua ruşinii naţionale!
Dacă atunci ei ne-au ocupat cu baioneta, astăzi ei ne cotropesc cu hiclenia întregului arsenal al armei ideologice. Dacă eşti patriot al ţării tale - fii alături de noi la 27 martie, orele 14.00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi spune „NU” românizării Moldovei!
Asociaţia „SALVGARDARE”,
Mişcarea Naţional-Democrată,
Partidul politic „Patrioţii Moldovei”

(Sursa: www.timpul.md)


Ieri, dis-de-dimineaţă, mă bucuram de soarele primăverii. Frumos, bre! Timp de dragoste între viorele şi brebenei… Dar pe lângă monumentul lui Ştefan cel Mare, în loc de-o fată cu floare la ureche văd o Babă Hârca. Ea se apropia de grupuri de oameni şi le împărţea grăbită câte ceva. Parcă se dădea un fel de Tasuka ce împarte băsmăluţe-antiradiaţie Fukushima. Apoi se grăbea către alte grupuri, ca o Cotoroanţă călare pe mătură. M-a prins: adio, brebenei şi viorele! Johann Strauss cântă pentru alţii…

Cotoroanţa împrăştia foi volante. Era un fel de soră geamănă a gălăgioasei „lady” Maia Laguta. Citesc şi înţeleg că baba-i modernă, călare nu pe mătură, ci pe o diversiune politică. Cea care călăreşte mătura diversiunii e un sol al Asociaţiei „Salvgardare”, condusă chiar de Maia Laguta, al Mişcării naţional-democrate şi al Partidului „Patrioţii Moldovei”, iar cu foaia volantă aceştia cheamă lumea în Piaţa Marii Adunări Naţionale la revoltă împotriva „Zilei ruşinii naţionale”. Idioţii!, îmi vine să exclam, căci cum altfel pot fi numiţi cei care fac „zi a ruşinii naţionale” din 27 martie 1918, când Sfatul Ţării de la Chişinău a votat Unirea Basarabiei cu România. O ajung pe Cotoroanţă şi întreb cât i se dă pentru benzină la „mătura diversiunii”. Îmi răspunde ruseşte: „Noi o facem nu pentru bani, ci din patriotism”.

Doamne fereşte de asemenea „patrioate”, toate călare pe mături ideologice, ca Galina Andreeva pe calea ferată. Oare ce-o fi cu urechea lor? Cea cu floare, că diversionistele o au în altă parte…

* În foaia volantă, cuvântul viclenie e ortografiat hiclenie, în stilul lui Vasile Stati.
Gheorghe Budeanu

6 comentarii:

Anonim spunea...

da de ce aratati doar in limba rusa?...pe verso este in limba MOlDOVENEASCA!

Anonim spunea...

Ai vrut sa spui in limba Romana?
Ca un moldovean de origine romana din RM,stiu ca limba mea materna este romana!;}
Ah da, eram sa uit... cei care sustin ca vorbesc limba moldoveneasca si nu romana, de fapt is moldoBoi nu moldoveni!;}}

Georgiana T spunea...

patrioti? aistea-s tradatori de neam... :(

Anonim spunea...

ROMÂNI ! FIŢI GATA ! ÎNCEPE LUPTA PENTRU BASARABIA ! S-O ELIBERĂM DIN OCUPAŢIA RUSEASCĂ ! PE FRAŢII NOŞTRII ROMÂNII MOLDOVENI SĂ-I ELIBERĂM ! NOI SUNTEM MULŢI, DE PE AMBELE MALURI ALE PRUTULUI !

Anonim spunea...

muie pidorciuk, harbuz, si vijelie :D

RonBurgundy spunea...

Sunt deja satul de asemenea "patrioti" ! Ei au venit de pin fundul mamei lor de rusii! Acum ei vor sa ma "invete" cine sunt eu, de unde vin, cine sunt fratii mei s.a!

P.S. "Scumpii" nostri patrioti (cu accent rus, sau care o boaba nu vorbesc romana) de ce nu v-ati duce voi sa lamuriti ursilor din rusia cine sunt ei si de unde vin ?

:D

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: