Masacrul Basarabiei - Dosarele istoriei

1 februarie 2011


Basarabia este primul dintre teritoriile Romaniei care a patruns sub urgia maleficului experiment al comunismului.
Rupta brutal din trupul tarii, in urma tratatului Ribbentrop-Molotov, Basarabia se va regasi, alaturi de Tinutul Hertei si Nordul Bucovinei, in “grupul select” al teritoriilor romanesti dorite cu insistenta de U.R.S.S. Astfel, incepand cu 28 iunie 1940, se va desfasura, cu o violenta nemaintalnita, prigoana impotriva tuturor celor ce nu se supuneau noii oranduiri sovietice.

Regimul totalitar, impus cu forta, a avut ca singur scop distrugerea sistematica a culturii, a spiritului si a identitatii romanilor dintre Prut si Nistru. In aceasta perioada se vor naste, in laboratoarele Moscovei, “limba” si literara moldoveneasca si “natiunea” moldoveneasca fara vreun fundament istoric, etnic sau cultural.
 Se incerca, astfel, crearea unui climat de adversitate intre cele doua maluri ale Prutului.
Sistemul de represiune al Uniunii Sovietice s-a declansat si, imediat dupa anexarea teritoriilor, populatia basarabeana va fi supusa unui regim de teroare manifestat prin deportari masive in lagarele de concentrare ale Siberiei, foamete, colectivizare si asasinate ale NKVD-ului.
“Golgota Basarabiei”, film documentar aparut la finele anului 2010, prezinta, in premiera, imagini socante ale asasinatelor produse de rusi pe teritoriul anexat al Romaniei. La jumatatea secolului 20, “umanitarismul” de tip sovietic se manifesta prin spanzurarea “dusmanilor” regimului, si, implicit, ai poporului, prin impuscarea celor condamnati, nu inainte de a fi obligati sa-si sape singuri groapa ce urma sa le fie mormant.
http://roncea.ro/wp-content/uploads/2010/03/Bucuresti-1940-Ziua-cand-ne-a-fost-rapita-Basarabia1.jpg
Prin deportarile masive din 13 iunie 1941, 6 iulie 1949 si 1 aprilie 1951, care au vaduvit Basarabia de elita ei intelectuala, formatoare de opinie si care ar fi putut sa coaguleze masele in jurul ei, regimul sovietic s-a asigurat ca populatia nu va mai avea forta necesara unei reactii, pana la urma, de autoaparare.
In urma foametei din 1946-1947, declansata ca o consecinta a politicii economice si sociale a regimului totalitar comunist, bilantul mortilor va depasi 200.000 de oameni. De altfel, Stalin aplicase aceasta tactica a infometarii si asupra propriei populatii, ea soldandu-se, in anul 1933, cu milioane de morti.
Rusificarea Basarabiei nu a tinut cont de niciunul din drepturile fundamentale ale omului, “omul nou” trebuia sa-si renege traditia, valorile si credintele, trebuia sa-si vanda sufletul pentru a supravietui.

Sursa: Ziare.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: