Ziua României la Cernăuți: Festivalul Internaţional de Folclor Românesc ”Să-mi cânţi, cobzar”

3 decembrie 2010

În perioada 3 - 5 decembrie 2010 se desfăşoară, la Cernăuţi, Ucraina, cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internaţional de Folclor Românesc „Să-mi cânţi, cobzar", organizat de Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii tradiţionale. Institutul Cultural Român susţine, cu ocazia festivalului, un program cultural divers, care cuprinde atât recitaluri folclorice cât și o serie de evenimente conexe, transmite Romanian Global News.


Astfel, pe 3 decembrie, de la ora 20.00, la Club Hard Rock din Cernăuți va avea loc un concert susținut de trupa Alternosfera din Chişinău (în deschidere: trupa Dubas din Tiraspol), iar pe 4 decembrie, de la ora 15.00 la Biblioteca Centrului Regional pentru Educaţie Estetică „Tineretul Bucovinei" va fi proiectat filmul Nuntă în Basarabia. La eveniment vor fi prezenți regizorul şi scenaristul filmului, Nap Toader și actorul Constantin Take Florescu. Filmul a fost distins cu Premiul Special al Juriului la Black Nights Film Festival de la Tallin, Estonia, în decembrie 2009 (pelicula, o producție Mediana Communication - România, este coprodusă de OWH TV Studio din Republica Moldova, are în distribuție actori basarabeni, iar filmările au avut loc în Chişinău). Pe 4 decembrie 2010, de la ora 20.00, în localitatea localitatea Boian va avea loc un concert susținut de Florin Vasilică și ansamblul Teleormanul şi ansamblul Dor basarabean din Ismail. Programul include reprezentații de muzică și dans popular, artişti români din România și din Ucraina performând astfel pe aceeași scenă. Cele două ansambluri vor concerta și la Cernăuți, pe 5 decembrie, începând cu ora 13.00.
La manifestări vor participa și 60 de tineri basarabeni, membri ai Organizației Studenților Basarabeni din București.

Evenimentul prilejuiește prezența pe aceeași scenă a artiștilor români din Cernăuți (Raionul Herța), Ismail (Regiunea Odesa), Chișinău și Tiraspol (Republica Moldova), dar și din România.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: