TOP cei mai bogați oameni din toate timpurile

6 decembrie 2010
bogati
S-au nascut pentru a face avere. Vezi mai jos un top al celor mai bogati oameni din lume de-a lungul timpului, ale caror averi au fost calculate in functie de datele economice ale zilelor noastre.


Atentie! Marimea lor poate provoca ameteli. Si multe invidii.
10. Carlos Slim Helu - 60 de miliarde de dolari
(1940 - prezent)
Intre 2005 si 2007, averea lui Helu s-a dublat. Pe vremea aceea, averea ii crestea cu aproximativ 27 de milioane de dolari. ZILNIC! Motivul e simplu: el detine totul in Mexic. Are peste 200 de companii, de la telecomunicatii si transporturi, la tigari si racoritoare. Si, culmea, nu ii place sa fie numit cel mai bogat om din lume.
Carlos Slim Helu
9. Warren Buffett - 62 de miliarde de dolari
(1930- prezent)
Sa va spunem doar ca, desi si-a castigat averea cu mare munca, e si un mare filantrop. Atat de mare, incat procente importante din averea sa au mers catre fundatii de caritate. 31 de miliarde de dolari, mai precis, au fost varsate in conturile celei deschise de un alt miliardar, Bill Gates. Pentru ca numai cei mai bogati isi pot permite sa doneze miliarde!
Warren Buffett
8. Sam Walton - 62,1 miliarde de dolari
(1918 - 1992)


Sam a fondat unul dintre cele mai cunoscute imperii, Wal- Mart. Cele mai cunoscute magazine din America au introdus, la vremea lor, lucruri care azi sunt obisnuite, dar au fost revolutionare atunci, precum un orar bine stabilit, marfuri diverse si reduceri.

Sam Walton
7. Marshall Field - 63,7 miliarde de dolari
(1834 - 1906)
Orice ar fi, clientul dicteaza! Aceasta a fost filosofia de la care a plecat Marshall. Si a fost un pionier in comert. Printre masurile introduse de el la magazinele sale a fost si posibilitatea returnarii marfii si vanzarea la pret de producator.
Marshall Field
6. Frederick Weyerhaeuser- 76,5 miliarde de dolari
(1834 - 1914)
Dupa Razboiul Civil din America, domnul a profitat din plin de recesiune, de criza si de... dorinta oamenilor de a construi. Asa ca si-a cladit un imperiu in domeniul constructiilor, dar si ajutandu-i pe fermieri.

Frederick Weyerhaeuser
5. John Jacob Astor - 116,6 miliarde de dolari
(1763 - 1848)
A fost considerat primul milionar din America. S-a lansat si s-a specializat in blanuri. Si, pe vremea cand visele erau de vanzare aproape legal, a facut bani buni si din vanzarea de opiu. Spre finalul vietii s-a retras in imobiliare.
John Jacob Astor
4. Bill Gates - 124 de miliarde de dolari
(1955 - prezent)
Multi s-ar fi asteptat ca Bill sa fie macar in top 3, dar nu e chiar asa. Domnul Microsoft si-a donat o parte importanta a averii, dar e inca printre cei mai bogati.
Bill Gates
3. Cornelius Vanderbilt - 178,4 miliarde de dolari
(1794 - 1877)
Nu e obligatoriu sa joci cinstit ca sa ajungi bogat. Preturi incorecte, jocuri de culise, mojicie, pe toate le-a avut Cornelius. Numai ca a cosntruit o avere din transporturi, de la cele maritime, pana la cele pe calea ferata.
Cornelius Vanderbilt
2. Andrew Carnegie - 297,8 miliarde de dolari
(1835 - 1919)
Acum mai bine de 100 de ani, otelul era o afacere buna. Carnegie a lucrat din greu inca de mic. Nu a avut succes peste noapte, dar averea sa a crescut constant. Si le-a ramas mostenitorilor, dar si fundatiilor de caritate care mai folosesc si acum fonduri lasate de el.
Andrew Carnegie
1. John D. Rockefeller - 323,4 miliarde de dolari
(1839 - 1937)
Multi se intreaba cum s-ar fi descurcat domnul Rockefeller in zilele de criza mondiala. In 1870, el a fondat Standard Oil si, in curand, a inceput sa domine industria. Rockefeller a fost primul miliardar al Americii. Si el a donat bani pentru medicina, educatie, stiinta.
John Rockefeller

1 comentarii:

Oleg Burcă spunea...

apostolii religiei banilor.
unii doar în asta și cred.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: