Rusia folosește Ucraina ca să lovească în România și Basarabia

12 decembrie 2010

Preşedintele ucrainean, Viktor Ianukovici, a cerut Ministerului de Externe să redacteze decrete referitoare la o strategie privind relaţiile dintre Ucraina şi România şi un program de măsuri pe tema problemelor din relaţiile ucraineano-române şi a ameninţărilor pentru securitatea naţională, scrie jurnal.md.


Potrivit agenţiei Interfax, Ucraina, citată de Kyiv Post în ediţia electronică, Ianukovici a semnat un decret în care ordonă Ministerului de Externe să realizeze, în termen de o lună, un proiect privind priorităţile strategice de politică externă ale ţării până în 2015.

Preşedintele a dat instrucţiuni ministerului să înainteze propuneri privind rezolvarea problemelor din relaţiile Ucraina-Republica Moldova,precum şi să redacteze, în comun cu secretariatul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare, şi să transmită, în baza procedurilor, proiecte de decrete privind o strategie în relaţiile dintre Ucraina şi România şi privind un program de măsuri cuprinzătoare pentru a rezolva problemele din relaţiile româno-ucrainene şi pentru a contracara ameninţările la adresa securităţii naţionale a Ucrainei.

Legarea relatiei cu Romania de amenintarile la adresa securitatii nationale,lasa sa se intrevada, pe langa o influenta rusa si o noua ofensiva ucrainiana impotriva celor jumatate de milion de romani din Ucraina si relatiilor acestora cu Tara Mama. Cum se va pozitiona comunitatea romaneasca din ucraina fata de aceasta noua pozitie a presedintelui Ianukovic, la alegerea caruia a contribuit, ramane de vazut.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: