OSB București a serbat Ziua Națională a tuturor Românilor în Bucovina

6 decembrie 2010
OSB Bucuresti, OSB, Cernauti, 1 decembrie, ziua romanilor, ziua Romaniei,
Basarabenii din Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti, alături de colegi si prieteni bucureșteni au sărbatorit Ziua Naţională a Românilor la Cernăuţi în perioada 3-5 decembrie, proiect ce s-a bucurat de susținereaDepartamentului pentru Românii de Pretutindeni și al Autorității Naționale pentru Sport și Tineret.

În seara zilei de vineri, tinerii romani de pe ambele maluri ale Prutului au participat la un concert extraordinar 100% LIVE al formaţiilor din Republica Moldova, Dubass şi Alternosfera. 

În prima parte a zilei de sâmbătă, participantii la acest proiect au vizitat cele mai importante obiective turistice din oraş printre care cartiere rezidenţiale cu o anumită însemnătate istorică, monumentul marelui poet român Mihai Eminescu, cât şi renumitul complex arhitectural al Universităţii Naționale din Cernăuţi, Mitropolia Bucovinei, Catedra de Filologfie Romana si Clasica si altele.


În după amiaza zilei de sâmbătă, OSB Bucureşti a participat la lansarea filmului „Nuntă în Basarabia”, unde împreună cu regizorul filmului, Nap Toader şi actorul personajului lui Johnny Scarlat, Constantin Florescu au dansat o horă oltenească şi au avut ocazia să adreseze întrebări producătorilor filmului.

Cu toate că a trecut mult timp de când Bucovina a fost ruptă din sânul Ţării, totuşi, membrii OSB Bucureşti au avut ocazia să se convingă de faptul că spiritul românesc este viu în Cernăuţi, iar Bucovina este pamant Romanesc.

Seara tinerii din OSB Bucureşti au plecat spre Botoşani, unde au fost cazaţi la Codrii de Arama, în comuna Agafton, un loc cu multă zăpadă şi frig, dar cu oameni calzi care te fac să uiţi de vremea de afară. Aici membrii au avut parte de o seară de socializare, unde au discutat, cântat şi s-au cunoscut mai bine.


Amintim ca proiectul Ziua Națională a tuturor Românilor a fost realizat in parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret și Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, cărora le aducem pe această cale sincere mulțumiri.

De asemenea, aducem mulțumiri Institutului Cultural Român pentru susținerea evenimentelor desfășurate în această perioadă la Cernăuți.

N.R.: Amintim ca Basarabeni.Ro a fost partener media al acestui proiect.


Autor: OSB Bucuresti
Sursa: www.basarabeni.ro

1 comentarii:

Anonim spunea...

puțini tineri din regiune a văzut acolo, toţi erau din România şi Basarabia.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: