”Nunta în Basarabia” şi ”Arrivederci” în repertoriul cinematografului ”Gaudeamus”

18 decembrie 2010
După ce săptămâna trecută cinematograful „Gaudeamus” anunţa că pelicula „Nunta în Basarabia” va fi din nou difuzată pe marele ecrane, în perioada 14-20 decembrie, astăzi vine din nou cu veşti bune. Cei care nu au reuşit să vizioneze această comedie românească, o vor putea face în decursul săptămânii ce urmează 20-26 decembrie.
De luni până vineri, filmul poate fi urmărit la ora 18.00 şi 20.00, iar sâmbătă şi duminică la orele 16.00, 18.00 şi 20.00. Biletele le puteţi procura de la casa aceluiaşi cinematrograf.

Nuntă în Basarabia este povestea unor tineri, el bucureştean, ea din Chişinău, proaspăt căsătoriţi care decid să facă nuntă cu dar în speranţa că vor scoate banii necesari avansului pentru o locuinţă.

O altă noutate este că şi filmul „Arrivederci” va apărea din nou pe marile ecrane din Chişinău. Din 24 decembrie, pelicula va fi proiectată timp trei zile, la cinematograful „Gaudiamus”, cu începere de la ora 18:00. 

Filmul descrie  povestea tristă a doi copii, frate şi soră, rămaşi singuri în casa părintească, continuă să adune lauri. Micuţii sunt puşi în situaţia să-şi poarte singuri de grijă, deoarece mama lor este plecată, la câştig, în Italia. La doar 7 anişori ai săi, frăţiorul mai mare, Ionel, coace pâine, strânge roada de pe câmp, îngrijeşte animalele de pe lângă casă şi o creşte pe surioara sa, Mihaela. La 

Festivalul Internaţional de film de la Berdyansc, pelicula „Arrivederci” a luat cel mai mare număr de premii: pentru cea mai bună regie, pentru cea mai bună imagine şi Premiul special al juriului „Speranţa festivalului”, decernată lui Ionel Babenco, eroul principal al filmului. Filmul „Arrivederci” a fost distins cu Grand-Prix al Teleforumului Euroasiatic, care a avut loc la Moscova în noiembrie 2008, unde au concurat 200 de producţii cinematografice din peste 20 de ţări.

Sursa: UNIMEDIA

1 comentarii:

Anonim spunea...

Arrivederci l-am privit si mi-a placut ff mult...iar Nunta in Basarabia tot astept sa gasesc undeva, pe-un site...dar cred ca voi trage o fuga si il voi viziona...

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: