Donaţie de carte din România pentru studenţii militari basarabeni

8 decembrie 2010

Ministerul Apărării Naţionale al României a donat marţi, 7 decembrie, un lot de literatură specializată bibliotecii Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun" din Chisinau. Delegaţia română a avut întrevederi cu specialiştii din Direcţia management şi resurse umane a Ministerului Apărării al celui de-al doilea stat romanesc, transmite Romanian Global News, citand radio Vocea Basarabiei

În cadrul dialogului Vitalie Butnaru, şeful Direcţiei management resurse umane, a mulţumit omologului său de peste Prut pentru bursele oferite Ministerului Apărării la cursurile din cadrul instituţiilor militare de învăţămînt din România. Butnaru a subliniat că instruirea cadrelor militare la specialităţi precum aviaţia, radiolocaţia, geniu, protecţia chimică, logistica, etc., reprezintă o investiţie valoroasă în perfecţionarea efectivului Armatei Naţionale.
La rîndul său, colonelul Marian Zancă din Ministerul Apărării Naţionale al României a stipulat că Armata Naţională poate miza în continuare pe sprijinul României în vederea asistenţei în domeniul învăţămîntului militar superior. „Consider că această donaţie va contribui la dezvoltarea ştiinţei militare şi implementarea conceptelor moderne de instruire a viitorilor ofiţeri", a declarat Zancă.

Potrivit lui Butnaru, donaţia include circa 60 titluri de carte cu tematică militară. Vitalie Butnaru a specificat că biblioteca academiei militare a primit în total 330 de cărţi în limba română, printre care publicaţii despre topogeodezie militară modernă, tratate de ştiinţă militară, studii strategice, educaţie fizică generală în învăţămîntul militar superior, manuale de instrucţiuni despre alpinism militar, karate-do şi autoapărarea, etc.

Comandantul Academiei Militare, colonelul Mihail Bucliş, a mulţumit delegaţiei române pentru contribuţia la dezvoltarea fondului de literatură al Academiei Militare. Rectorul Bucliş a subliniat că lotul de literatură va fi util atît corpului didactic, cît şi studenţilor militari, deoarece se înscrie în eforturile de a perfecţiona învăţămîntul militar la standardele occidentale.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: