CC a decis renumărarea voturilor la cererea PCRM. - 7 milioane lei din buget

10 decembrie 2010
(VIDEO) Curtea Constituţională a decis renumărarea voturilor
Curtea Constituţională a luat decizia de a revedea rezultatele alegerilor anticipate din 28 noiembrie şi a dispus renumărea voturilor. Decizia a fost luată ca urmare a contestaţiei depuse de către comunişti, care au acuzat încălcări la întocmirea proceselor verbale de către secţiile de votare. Pentru renumărarea voturile statul va cheltui peste şapte milioane de lei.

Comisia Electorală Centrală urmează să emită o hotărâre prin care va anunţa  membrii tuturor secţiilor de votare despre hotărârea Curţii Constituţionale şi va stabili o zi pentru renumărarea buletinelor. În cazuri speciale, CEC poate stabili mai multe zile pentru renumărare. Buletinele vor fi transportate de la instanţele de judecată de sector la secţiile de votare. Acolo, aceiaşi membri vor renumăra toată ziua voturilor. Este vorba de peste 20 de mii de membri din aproape două mii de secţii.


Membrii secţiilor de votare vor fi remuneraţi la fel ca şi în ziua alegerilor, adică, vor primi câte 430 de lei brut, iar după reţinerea impozitelor suma se reduce la 360 de lei. După renumărare, la fel ca şi în ziua scrutinului, se fac procese-verbale care sunt expediate comisiilor de circumscripţii. La rândul lor, comisiile vor expedia procesele la Comisia Electorală Centrală. Procedura trebuie efectuată nu mai târziu de o zi după renumărare. După ce vor fi cunoscute rezultatele renumărării, Curtea Constituţională poate dispune prelungirea termenului privind pronunţarea unei decizii asupra acestor rezultate.

Sursa: UNIMEDIA

2 comentarii:

Grigore spunea...

Tara arde iar baba se piaptana. Nu s-au saturat bugetarii sa le fie furate salariile in asa hal? Politisti, medici, pedagogi - banii vostri se cheltuie pe mofturi politice! Impozitele cetatenilor care urmeaza a fi cheltuite pentru drumuri, scoli, spitale, gradinite, case de locuit, utilaj medical, industrial si conditii sanatoase de lucru - unde-s banii????????????????????

Comunistii trebuie sa faca puscarie!!!!!

valy spunea...

.... și cine știe poate se găsesc și cele 2 mandate necisare coaliției AIE 2 :D

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: