Basarabia, amintită la Alba Iulia pe 1 Decembrie

2 decembrie 2010


Tineri de la mai multe organizații studențești sau patriotice au participat la Alba Iulia la manifestațiile prilejuite de ziua națională a României, ocazie cu care au amintit de românii din Republica Moldova. Ei au afișat un mesaj special: "Cu trupul la Alba Iulia, cu sufletul în Basarabia" și au arborat mai multe steaguri pe care se putea citi sintagma "Basarabia pământ românesc". Un mesaj similar s-a putut vedea și la sărbătorile de la Chișinău dedicate zilei de 1 Decembrie.

Întâlnirea tinerilor a avut loc la Obeliscul lui Horea, Cloşca şi Crişan.

În cadrul sărbătorii din Cetatea Unirii, participanții au creat un moment special interpretând cântecul "Eminescu" la bustul regretatului poet basarabean, Grigore Vieru.

Un alt moment special a fost afișarea unor portrete ale figurilor politice marcante ale Generației Unirii, precum I.I.C. Brătianu şi Iuliu Maniu, aflați în disonanță cu actuala clasă politică, comparată în batjocură de manifestanți cu niște porci.

La manifestări au participat și organizații ale studenților basarabeni în România. Acțiunile s-au desfășurat la inițiativa grupului de acțiune Noii Golani, organizaţie care se declară un grup apolitic de tineri. Numele este inspirat de mişcarea anti-comunistă din România din 1989-1990.

Mediafax menționează că în cadrul manifestărilor de la Alba Iulia cu ocazia zilei de 1 Decembrie, un grup de tineri de la mai multe organizaţii studenţeşti şi patriotice din ţară şi din Republica Moldova, purtând steaguri şi fulare tricolore, au afişat un banner pe care este desenat un cap de porc şi este scris mesajul "Politicianul român". Ei au strigat "Fără politică în această zi sfântă", "Basarabia, pământ românesc" şi au afişat un banner cu harta României Mari.

1 comentarii:

valy spunea...

BRAVO!

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: