Umilințe și cruzime: 3.000 de soldați ruși mor anual din cauza ofițerilor

20 noiembrie 2010


O fundatie din Rusia incearca sa atraga atentia asupra abuzurilor si cruzimii ofiterilor. Si nu e vorba doar de umilinte, ci si de acte de violenta care au adesea consecinte fatale.
Olga si Anatoli Kolecheva merg in fiecare zi la mormantului fiului lor, Ivan. Moartea lui n-a lasat in urma doar inimi sfasiate, ci si o sumedenie de intrebari fara raspuns.

Tanarul i-a scris mamei ca el si camarazii de unitate manancau carne cruda de caine ca sa supravietuiasca. Aceeasi superiori care ii infometau, ii bateau fara mila.

In noaptea cand a murit, Ivan si-a sunat mama si i-a spus ca stocul de hrana pentru intreaga saptamana fusese furat de la popota. Cateva ore mai tirziu, femeia era anuntata de un ofiter ca fiului ei i se urase cu viata si se spanzurase.

Olga este insa incredintata ca pentru nimic in lume baiatul ei nu s-ar fi sinucis. In situatia Olgai sunt multe alte mame. O fundatie lupta pentru drepturile lor si pentru obtinerea unei cat de firave consolari.


Presedintele Medvedev a declarat ca modernizarea armatei ruse este vitala, dar se pare accentul e pus pe tancuri si nu pe trupe. Dotarea armatei cu echipament complet nou este prevazuta sa se deruleze in urmatorii zece ani. Nu se vorbeste insa deloc de ameliorarea vietii soldatilor.

Chiar in aceste zile in Rusia este in curs incorporarea a 280.000 de militari. Din pacate, pe toti acesti tineri ii asteapta un intreg cortegiu de umilinte si brutalitati.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: