Românii de pe ambele maluri ale Prutului la expoziția de artă populară din Montreal

24 noiembrie 2010

Romanii de pe ambele maluri ale Prutului au participat pe 13 noiembrie la expozitia de arta populara comparata, cu participare interetnica, organizata de Asociatia Culturala Romana (ACR) si Comunitatea Moldovenilor din Quebec (CMQ) la Montreal, transmite Romanian Global News, care citeaza ZigZag Roman-Canadian.


Cele doua asociatii isi intetesc, astfel, ritmul manifestarilor dedicate cunoasterii si colaborarii intre diferitele comunitati etnice din Montreal.

Evenimentul a avut loc in colaborare cu Ville de Montreal (care a asigurat inclusiv un sprijin logistic si financiar). Practic vorbim despre reluarea unei initiative mai vechi, pentru ca expozitia de arta populara a ajuns la cea de-a treia editie, dar putem considera ca s-a asistat la o adevarata „iesire in public" a activitatii, datorita anvergurii mult mai mari a acesteia. Si, nu in ultimul rand, datorita colaborarii municipalitatii Montreal, care dovedeste astfel ca ACR si CMQ si-au castigat capitalul de incredere necesar pentru a beneficia de sprijin din partea autoritatilor municipale.

Organizatorii - romani de pe ambele maluri ale Prutului, au fost prezenti cu standurile cele mai mari si mai bine garnisite, expozantii fiind persoane private care au colectionat de-a lungul anilor diferite piese de arta populara (artizanat, costume populare, icoane, tesaturi etc) si le-au imprumutat organizatorilor pe perioada expozitiei. In afara romanilor, prezenti intr-un numar destul de mare atat la vernisaj, cat si pe tot parcursul expozitiei, actiunea a beneficiat si de prezenta (cu standuri de exponate) comunitatilor din Bulgaria, Coasta de Fildes, Ghana, Guatemala, Israel, Kirghistan, Maroc, Tunisia, Turcia si Vietnam.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: