OSB București lansează Campania Votează pentru Basarabia!

3 noiembrie 2010

Organizatia Studentilor Basarabeni din Bucuresti a fost dintotdeauna preocupata de soarta Republicii Moldova. S-a implicat activ de fiecare data cand a fost nevoie si a venit cu proiecte si actiuni noi in vederea sustinerii tuturor romanilor, indeosebi a celor din Basarabia, se arata intr-un comunicat al OSB preluat de Romanian Global News.
 
Campania nostra are scopul de a informa, sensibiliza si stimula basarabenii din Romania dar si opinia publică privind importanta alegerilor Parlamentare din data de 28 noiembrie.
Noi, tinerii basarabeni din Bucuresti am fost prezenti in numar mare in aprilie 2009 in Piata Universitatii - simbolul aticomunismului in Romania, pentru a sustine calea fireasca, democratica si pro-europeana a Republicii Moldova.
Evenimentele care au avut loc in aprilie la Chişinău, şi anume revolta tinerilor  împotriva regimului comunist şi aspiraţia fireasca către libertate, democraţie şi adevăr nu ne pot lăsa nepăsatori în special pe noi, studenţii basarabeni, aflaţi la studii în Romania.
Ne-am implicat activ in informarea, promovarea si mobilizarea tinerilor la vot, de fiecare data cand a fost nevoie. Sustinem votul pentru viitorul european al Republicii Moldova, un viitor unde comunismul nu-si are locul.
Acum, cand suntem in momentul in care se decide soarta Republicii Moldova, OSB Bucuresti vine cu un apel in fata tinerilor basarabeni din Romania cu rugamintea si indemnul ca noi, tinerii, sa decidem asa cum este si firesc, soarta tarii noastre. Nu putem lasa pe altii sa aleaga, ceea ce ne apartine de fapt si de drept.
Vom valorifica la maxim cele 8 sectii de votare deschise pe teritoriul Romaniei, astfel incat in data de 28 noiembrie, basarabenii din Romania sa ofere Republicii Moldova cel putin 15 000 de voturi, astfel incat sa trimitem in Parlamentul Republicii Moldova cel putin un deputat, un deputat care merita sa ajunga in Parlament, un deputat care sa ne reprezinte.
De asemenea, OSB Bucuresti indeamna tinerii basarabeni sa transmita pe toate caile mesajul lor, celor de acasa.
Activitati
- Intalniri intre liderilii partidelor politice si studenti. Vom invita in fata studentilor liderii AIE Vlad Filat, Mihai Ghimpu, Serafim Urechean, Marian Lupu.
- Inaintarea catre Ministerul Transporturilor a unui demers prin care solicitam gratuitatea transportului feroviar pentru cetatenii R. Moldova in data de 27 - 28 noiembrie, pe intreg teritoriul Romaniei.
- Organizarea conferintelor de presa in Bucuresti precum si incurajarea si sustinerea acestora in toate celelalte centre.
-  Vom organiza campanii de informare in centrele studentesti, campanii de la usa la usa, campanii on line.
-  In ziua alegerilor vom mobiliza reprezentantii basarabeni din Institutiile de Invatamant, precum si reprezentantii din caminele studentesti, astfel incat sa mobilizam la vot majoritatea studentilor si elevilor din Bucuresti cat si din Tara.
Mediatizarea
Indemnăm presa românească şi cea din Republica Moldova să acorde  atenţie maximă acestei campanii. Se vor trimite comunicate de presă şi se vor ţine conferinţe pentru a transmite mesajele campaniei Votam pentru Basarabia!
De asemenea, se vor posta informaţii pe saiturile partenere precum si pe retelele de socializare
Se vor lipi afişe şi se vor distribui materiale informative în toate locaţiile cheie ale Bucureştiului precum şi în alte oraşe.
De asemenea lansam un apel catre celelalte organizatii ale studentilor basarabeni sa fie solidari si sa se implice activ in aceasta campanie si sa sustina parcursul pro european al Republicii Moldova.

1 comentarii:

Valentin spunea...

Bravo !!!!
Ca suport al liberalilor si tinerilor, votam cu Gabi Stati, un sulfu nou pe scena politica si un posibil aliat impotriva comunistilor. Votam pentru Basarabia !!

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: