Întunecatul MC Gootsă își bate joc de valorile naționale ale Moldovei

23 noiembrie 2010

După ce a fost surprins de paparazzi dormind într-un WC al unui club din capitală, îmbrăcat în costum naţional, mioriticul personaj MC Gootsa a fost atacat dur de către focloriştii şi creatorii de costume tradiţionale. Aceştia consideră că prezentatorul de la Nit TV nu trebuie categoric să mai îmbrace costumul naţional, un simbol asociat cu drapelul Republicii Moldova.


„Eu asociez costumul naţional cu drapelul ţării noastre. Dacă acest personaj poate să doarmă îmbrăcat în costum naţional în WC, atunci nu înţeleg cum ar putea să se mai atingă de el în continuare. Gootsa nu a înţeles niciodată care este semnificaţia costumului naţional, lui îi este indiferent ce îmbracă. Trebuie urgent tras la răspundere cel care îl promovează şi care se face responsabil de Gootsa, deoarece el nu o face din capul lui. Acest Gootsa nu ar trebui să mai îmbrace portul naţional. Îi interzicem categoric acest lucru!”, ne-a declarat Maria Cristea, vicepreşedintele Uniunii Meşterilor Populari din Republica Moldova şi una din cele mai cunoscute creatoare de costume naţionale.

La rândul său, folclorista Varvara Buzilă consideră că profanarea costumului naţional este egală cu profanarea drapelului ţării noastre. „Pentru noi costumul naţional este un simbol naţional. Atunci când îl îmbrăcăm trebuie să-l respectăm ca pe limbă, ca pe drapelul ţării, ca pe tradiţiile acestui neam etc. Costumul nu trebuie purtat astfel, trebuie să fim perfecţi atunci când îl îmbrăcăm! Profanarea acestui simbol este egală cu profanarea simbolurilor ţării. Nu trebuie să-l judecăm, dar din moment ce a îmbrăcat costumul naţional trebuie să-şi asume şi responsabilitatea de a nu-l batjocori”, spune Varvara Buzilă.

A ajuns alcoolic?

În altă ordine de idei, impresarul lui MC Gootsa, Mircea Marco, spune că fotografia care a ajuns la redacţia „apropo magazin” a fost făcută de mai bine de un an şi că prezentatorului tv i-a fost tăiat din salariu pentru fapta sa. Cu toate acestea, se pare că MC Gootsa consumă adesea băuturi alcoolice, iar vinovată se face persoana care îi toarnă în pahar. „Cel care se face vinovat de acest incident este cel care-i toarnă. Nu e bine ce a făcut, are el neajunsul acesta, se mai scapă la băut. Nu pot să fiu în orice moment lângă el. Când a început să se îmbete, nu a mai putut să controleze situaţia, să se schimbe de costumul naţional. Acest incident s-a produs cu mult timp în urmă, ştiam de această fotografie. I-am tăiat din salariu atunci. Dacă se vor revolta artiştii de muzică populară, folcoriştii, atunci vom găsi o ieşire din situaţie. Vrei să spui că oamenii care îmbracă costumul naţional nu consumă alcool?”, ne-a întrebat Mircea Marco.

Poate şi consumă, dar la sigur nu-şi permit să denigreze costumul naţional aşa cum a făcut-o MC Gootsa! Voi ce părere aveţi?

sursa: apropomagazin.md

6 comentarii:

LIBER V(_) spunea...

Mizeria asta ar trebui să-și ceară scuze în public !

Ciobanu Tatiana spunea...

Se mai îmbată lumea, dar nu se pișă pe culturi străine :( oribilă poza.

NORD_boss spunea...

dihore !

ANTIPROSTII spunea...

tâmpiții cei de globaliști ne fac pe noi rasiști, când negrii ne atacă cultura așa de dur. Rupe-o în Africa bițâvanulea.

Anonim spunea...

maimuta trebu trasa la raspundere,si expulzata din africa!!

Anonim spunea...

boilor ce sunteti el so nascut in Moldova shi a crescut aicea,faptul ca e negru nu trebuie sa venim cu asha vorbe rasiste (dute in Africa)omul so imbatat care e probleama care din noi nu so imbatat?shi indeopshte eu nu vad diferenta dintre negri shi slbi cu toti suntem oameni shi totii rasuflam acelashi aer iata voi sunteti rasisti cu asha vorbe...la gunoi toti shi ginditiva putin ce vorbiti.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: