În satul Mereni va fi înălţată o troiţă în memoria deportaţilor

6 noiembrie 2010
În satul Mereni va fi înălţată o troiţă în memoria deportaţilor

În satul Mereni, raionul Anenii Noi, va fi înălţată o troiţă în memoria deportaţilor, cu sprijinul financiar al Partidului Liberal. Declaraţia a fost făcut de către primarul satului Mereni, Mihai Caragi, în cadrul întâlnirii electorale a Partidului Liberal cu alegătorii satului Mereni, la care a participat preşedintele PL, Mihai Ghimpu.

Potrivit lui Caragi, troiţa va fi construită la iniţiativa lui Mihai Ghimpu, în memoria celor 276 de persoane, originare din Mereni, care au avut de suferit de pe urma regimului sovietic de ocupaţie. 

„Faptul că decretul prezidenţial cu privire la declararea zilei de 28 iunie 1940 drept zi a ocupaţiei sovietice a fost considerat neconstituţional reprezintă cea mai mare ruşine naţională, a doua după votul de încredere acordat comuniştilor de cetăţenii Republicii Moldova în 2001. Sunt jurist şi declar cu toată responsabilitatea că decretul emis era perfect constituţional”, a menţionat Mihai Ghimpu în cadrul întâlnirii cu alegătorii.

Amintim că ziua de 28 iunie a fost desemnată, prin decret prezidenţial, zi de ocupaţie sovietică. Ulterior, decretul a fost declarat neconstituţional de către Curtea Constituţională.

Sursa: UNIMEDIA

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: