Bustul în bronz al poetului Adrian Păunescu pe Aleea Clasicilor din capitală

12 noiembrie 2010
Bustul în bronz al poetului Adrian Păunescu pe Aleea Clasicilor din capitală

Bustul în bronz al poetului Adrian Păunescu ar putea apărea pe Aleea Clasicilor din Grădina publică "Ştefan cel Mare şi Sfânt", alături de bustul lui Grigore Vieru, pe 31 august a anului viitor. Cu o iniţiativă în acest sens a venit academicianul Gheorghe Duca, preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei, în calitate sa de membru al Executivului.

Un proiect de hotărâre a fost înregistrat astăzi, 10 noiembrie, la Guvern. Iniţiativa lui Duca a fost susţinută de ministrul Culturii, Boris Focşa, precum şi de academicianul Mihai Cimpoi.

Amintim că anterior primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a declarat că îşi doreşte ca o stradă din capitală să fie redenumită în cinstea marelui poet, Adrian Păunescu. Potrivit acestuia, la una dintre următoarele ședințe ale Consiliului Municipal va face o propunere oficială în acest sens. 

De asemenea, la Biblioteca Naţională a fost organizată o expoziţie dedicată creaţiei lui Adrian Păunescu, care includea cărţile poetului, discuri cu melodii scrise pe versurile acestuia, cărţi de critică literară şi fotografii.

Adrian Păunescu s-a stins din viaţă pe 5 noiembrie, la vârsta de 67 de ani, după o lungă luptă cu boala. Poetul suferea de diabet, insuficienţă cardiacă, renală, hepatică şi respiratorie.

Sursa: UNIMEDIA

1 comentarii:

Sergiu Cazacu spunea...

Sunt sigur ca lui Duca nu ia ajuns atita minte sa inainteze singur o asa initiativa, ia sugerat cineva
Cit priveste Paunescu sigur ar trebui sa ne mindrim cu asa poet si versurile scrise de el , si ar trebuie de instalat bustul pe aleea clasicilor

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: