A uitat de Basarabia – Pământ Românesc! Băsescu vrea semnarea Acordului de frontieră cu Republica Moldova

18 octombrie 2010
A uitat de Basarabia – Pământ Românesc! T. Băsescu vrea semnarea Acordului de frontieră cu Republica Moldova
Presedintele Traian Basescu a declarat ca Romania ar putea semna un acord privind regimul de frontiera cu Republica Moldova, intr-un efort diplomatic de a consolida credibilitatea AIE in lupta sa electorala cu comunistii, care astfel si-ar pierde argumentul ca Romania vrea sa acapareze Republica Moldova.

“In 2005, i-am spus cancelarului Schroder: este nevoie imperioasa ca Germania sa faca politica externa si in zona extinsa a Marii Negre. Azi se implineste ce am solicitat atunci, adica asumarea de responsabilitati politice, economice si stabilitate la regiunea Marii Negre.
Alianta pentru Europa, aflata acum la putere, arata materializarea efortului nostru de a apropia Republica Moldova de UE. Pe viitor, vrem sa incheiem un acord de tranzit de reglare a circulatiei la frontiera. Asa incercam sa luam comunistilor argumentul ca vrem sa acaparam Moldova”, a spus, duminica, la Pro Tv seful statului.
Presedintele Romaniei a aratat ca acest demers ar putea fi facut de Romania pentru a crea o sansa in plus Aliantei pentru Integrare Europeana in raport cu comunistii, aratand cetatenilor din Republica Moldova ca ei au fost capabili sa negocieze cu Romania un astfel de acord.
Traian Basescu declara in ianuarie, la Chisinau, ca Romania nu va semna niciodata un tratat care sa redefineasca frontiera dintre Romania si Republica Moldova, dar a recunoscut necesitatea semnarii unui tratat care sa vizeze regimul frontierei existente.
Napocanews

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: