Rusificare completă în taxiurile din Moldova

13 octombrie 2010
Străinii care vin în Moldova nici nu au cum să nu ne salute cu “zdravstvuite” şi “dosvidaniya” cât timp la aeroport, prin hotelurile din RM, în transportul public (în special în taxi), în localuri etc. este utilizată exclusiv limba rusă şi sunt difuzate posturi de radio şi tv ruseşti.
Ce fel de cadru legal avem noi dacă într-un an de guvernare AIE nu s-a schimbat nimic la capitoul rusificare, imagine de ţară, drepturi pentru baştinaşii vorbitori de limbă română?

De ce nici unul dintre prestatorii de servicii de taxi nu oferă informaţii în limba de stat şi de ce autorităţile permit disciminarea băştinaşilor, care sunt majoritari în RM?
curaj.tv

5 comentarii:

Olesea Savca spunea...

mare noroc ai avut :) eu cu cei din Ocnita nu m-am putut "intelege"

Sergiu Leahomschi spunea...

nu e adevarat, Dragosh...vreo 3 saptamani in urma am mers cu un taxi in Chisinau (nu mai tin minte numarul serviciului) - pai acolo toata comunicarea era in limba romana - inclusiv shi palavrageala operatoarelor shi legatura prin radio intre operatoare-taximetrist - totul exclusiv in romana, chiam am fost uimit. Martor - Ilona :)

Dragoș Galbur spunea...

păi ăstea-s cazuri unice Sergiu, ar trebui toate să presteze serviciile în română.

Sergiu Leahomschi spunea...

ar trebui mai multe, Dragosh..:)

Nicolae Cojocaru spunea...

‎@ bravo Dragos , ... si inca ceva noi toti INTRADEVAR suntem din Romania ;)

@ Sergiu , uimit ... placut. te rog frumos sa-ti aduci aminte care a fost serviciul taxiului ca sa-i facem un PR frumos si sa-i promovam!!

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: