Lansarea cărţii lui Paul Goma “Din calidor. O copilărie basarabeană” în limba italiană

26 octombrie 2010
În data de 27 octombrie, ora 17:30, în incinta Bibliotecii Comunale din Trento, Italia (str. Roma 55) va avea loc lansarea cărţii marelui scriitor disident Paul Goma „Din calidor. O copilărie basarabeană", în limba italiană cu denumirea „Nel sonno non siamo profughi" (În somn nu suntem refugiaţi) cu participarea traducătorului lucrării - istoricul Davide Zaffi.

Istoricul şi traducătorul Zaffi Davide speră că romanul va aprofunda şi va stimula cunoştinţele italienilor despre Moldova.

În opinia lui Zaffi Davide romanul „Din Calidor” se recomandă de la sine ca operă literară, poate, cea mai reuşită. Fără a exagera, traducătorul a subliniat că lucrarea permite publicului italian să facă cunoştinţă cu realitatea tipică basarabeană, autorul ştiind să dea o anumită latură existenţei noastre, în general. A opinat Davide în cadrul Conferinţei ştiinţifice, consacrată lui Paul Goma care, pe 2 octombrie curent, a împlinit 75 de ani.
Pentru a studia locurile unde a copilărit Paul Goma şi pentru a înţelege anumite expresii din lucrare, cercetătorul italian s-a aflat mai mult timp în Moldova, participând la două conferinţe internaţionale în cadrul Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: